Αστεράτοι σεφ μαγειρεύουν "σπιτικά" στις φωτιές του "Pharaoh"

Ηχηρά ονόματα του διεθνούς γαστρονομικού τερέν βγαίνουν εκτός fine dining ζώνης για να κάνουν guest εμφανίσεις που θα αφήσουν εποχή στην κουζίνα του «Pharaoh»!

Pharaoh σεφ

Πώς μαγειρεύουν οι σεφ μισελενάτων εστιατορίων για τους φίλους τους στο σπίτι ή πώς θα μαγείρευαν αν εργάζονταν στην κουζίνα μιας ταβέρνας; Όσοι έχετε (εύλογα ίσως) αναρωτηθεί, θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια ενδεικτική γευστική απάντηση στο αθηναϊκό "Pharaoh", όπου το επόμενο διάστημα διάσημοι αστεράτοι σεφ, με σύμμαχο τη γοητεία της φωτιάς θα ετοιμάσουν a la carte πιάτα, με αποκλειστικά ελληνικές πρώτες ύλες. Και μην περιμένετε κάτι αντίστοιχο των κλασικών "4 hands" αφού η ιδιαιτερότητα αυτών των μοναδικών (με όλο το νόημα της λέξης) event είναι ότι οι καλεσμένοι σεφ θα μαγειρέψουν χαλαρά, χωρίς "πεσκέσια" από τα πάτρια εδάφη, με μοναδικά εργαλεία τους την καλή πρώτη ύλη και την ιδιωματική γλώσσα της φωτιάς. "Τα πιάτα θα σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος και ο δικός μου ρόλος θα είναι ξεκάθαρα βοηθητικός. Σκοπός είναι οι καλεσμένοι σεφ να είναι χαλαροί, να το κάνουν με ευχαρίστηση και χωρίς το άγχος της τελειότητας που πρέπει να έχει η κουζίνα που υπηρετούν. Να μαγειρέψουν όπως και ό,τι θα μαγείρευαν στο σπίτι για φίλους ή αν δούλευαν σε μια ταβέρνα", μου λέει ο Μανώλης Παπουτσάκης, σεφ και συνιδιοκτήτης του "Pharaoh". 

Το εστιατόριο Pharaoh στη La Liste

Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς ενώ μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των Bruno Verjus ("Table-Bruno Verjus", Παρίσι, 2** Michelin, 1 πράσινο αστέρι), Ana Roš ("Hiša Franko", Σλοβενία, *** Michelin, 1 πράσινο αστέρι) και Maksut Askar ("Neolocal", Κωνσταντινούπολη, * Michelin, 1 πράσινο αστέρι). Το εναρκτήριο λάκτισμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα δώσει ο Askar που, σε μια σύντομη κουβέντα μας, μίλησε για τα κοινά στοιχεία της ελληνικής και τουρκικής γαστρονομικής κουλτούρας λέγοντας ότι ανυπομονεί για την παρθενική του επίσκεψη στην Αθήνα και για τη γνωριμία του με τα ελληνικά υλικά. Η Roš ωστόσο έχει επισκεφτεί επαναλαμβανόμενα την Ελλάδα και την Αθήνα και σε πρόσφατη συνάντησή μας δήλωνε ενθουσιασμένη με τη βαθιά νοστιμιά απλών ντόπιων πιάτων. Έχοντας επισκεφτεί δύο εκ των σεφ στη βάση τους ψυχανεμίζομαι (ελπίζω μάλλον ενδόμυχα) ότι από τα χέρια της Roš θα δοκιμάσουμε μεταξύ άλλων και μια ωραία μαστιχωτή frika, από τα αγαπημένα κλασικά της Σλοβενίας, ή κάποιο από τα πιάτα του "Jaz", του νέου, πιο comfort προσανατολισμού, εστιατορίου της, ο δε Maksut μάλλον θα παίξει μπάλα με γεύσεις που μπορεί να μας φανούν αρκετά γνώριμες ενώ για τον Versus ομολογώ πως δεν μπορώ να μαντέψω, ωστόσο, πληροφορηθήκαμε για μερικά ενδιαφέροντα "ραντεβού" με τοπικά γαστρονομικά διαμαντάκια που πιθανότατα θα είναι η βάση των πιάτων του.

Διαβάστε Επίσης

Αν βέβαια όλο αυτό εκτός από ειδησεογραφικής, το δούμε και από ιδεολογικής σκοπιάς, μεταφέρω αυτολεξί τα λόγια του οικοδεσπότη σεφ, που με λίγες φράσεις προσφέρει τροφή για σκέψη σε αφθονία: "αυτές οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στο να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι δηλαδή αφού διακεκριμένοι μάγειρες είναι τόσο cool ώστε να μπουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν με περηφάνεια απλό φαγητό, για ποιον λόγο δυσκολευόμαστε να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι στον τόπο μας;" Γιατί άραγε;

Περισσότερες πληροφορίες

Pharaoh

Σολωμού 54, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.