Στο αλλοπρόσαλλο καθημερινό σύμπαν που ονομάζεται Αθήνα, το να πραγματοποιεί κανείς μεσημεριανό διάλειμμα είναι μία μίνι πολυτέλεια. Ξέρεις, εκείνες οι λίγες στιγμές που θα ξεκλέψεις, ευελπιστώντας πως θα τις μετατρέψεις σε μικρές εμπειρίες. Ειδικά αν οι στιγμές αυτές είναι και λίγο νόστιμες. Για να μπω κατευθείαν στο ψητό λοιπόν, κάποια σημαντικά γαστρονομικά σποτ της πρωτεύουσας φροντίζουν να σε περιμένουν στις φροντισμένες σάλες τους και για lunch. Βραβευμένα εστιατόρια όπως τα παρακάτω.
'Milos'
Εδώ και λίγες ημέρες, το εμβληματικό ψαροφαγικό brand και ο επιβλητικός του χώρος στην Κολοκοτρώνη, υποδέχονται το κοινό και για το νέο Business Lunch Menu, που όπως κάθε νέο εγχείρημα του 'Milos' είναι πιστό στις αρχές και τις αξίες που το χαρακτηρίζουν εδώ και 44 χρόνια.
Με αφετηρία τις γεύσεις αλλά και τα αρώματα του τόπου μας, ο εκάστοτε φιλοξενούμενος θα μπορεί να γευθεί προτάσεις σαν την κυθηραϊκή Κακαβιά, το ψητό χταπόδι Λήμνου με φάβα Σαντορίνης, το διαχρονικά αγαπημένο λαβράκι σε κρούστα αλατιού ή την παραδοσιακή καρυδόπιτα με τα σπιτικά παγωτά που τη συνοδεύουν. Το lunch του 'Milos' είναι διαθέσιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12.00-16.00, στην τιμή των €48/άτομο.
'Sense'
Το 'Sense' του 'AthensWas Hotel' επεκτείνει τη γαστρονομική του ομπρέλα και τις μεσημεριανές ώρες με νέο μενού, πάντοτε με την υπογραφή του executive chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Τοποθετημένο στο πιο προνομιούχο σημείο του ξενοδοχείου, στον 7ο όροφο, προσφέρει μοναδικές ελληνικές γεύσεις υπό το βλέμμα της -συνήθως ηλιόλουστης- Ακρόπολης. O βραβευμένος σεφ μαζί με τους Χρήστο Παπαθεοδώρου και Νίκο Βαΐτση από την ταλαντούχα ομάδα του, ανταποκρινόμενοι στη διαρκή ζήτηση για προσιτή γαστρονομία, δημιουργούν μια καινούρια εμπειρία, με αφοσίωση στην παράδοση και τις ελληνικές γεύσεις.
Το μενού του 'SENSE Lunch' αποτελείται από χειροποίητες ζύμες και παρασκευές, υλικά που χρησιμοποιούνται και στο μενού γευσιγνωσίας αλλά και ταπεινές πλην νόστιμες πρώτες ύλες όπως φασόλια μπαρμπούνια Πρεβέζης, άγρια χόρτα, σαρδέλα, υπηρετώντας την ελληνική παράδοση αλλά και τη βιωσιμότητα που αποτελεί βασικό στόχο της ομάδας. Μπορεί να το γευτεί κανείς καθημερινά από τις 12.00 έως τις 17.00.
'Cookoovaya'
Το όμορφο φως που λούζει την ανανεωμένη σάλα της 'Cookoovaya' δημιουργεί μία έξοχη ατμόσφαιρα και μία μοναδική αύρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καταλληλότερο setup δε θα μπορούσε να έχει βρεθεί λοιπόν για το όποιο lunch, με το δημοφιλές εστιατόριο να βαδίζει στιβαρά στο δρόμο της κλασικής ελληνικής κουζίνας, με σύγχρονη οπτική και δίχως παράταιρες εξτραβαγκάντσες. Το μενού που επιμελείται ο βραβευμένος Περικλής Κοσκινάς μπορεί να συνοδεύσει κάθε περίσταση.
'The Zillers'
Εξαιρετική αισθητική, μοναδική θέα, υψηλή γαστρονομία και ιδιαίτερα ποτά αποτελούν πόλους έλξης λίγα μέτρα πιο ψηλά από τη Μητροπόλεως. Το αυτό ισχύει και για το μεσημέρι, μέσω του -επί της ουσίας- διευρυμένου brunch του 'The Zillers', που σου επιτρέπει μέχρι τις 14.30 (και έως τις 15.00 κατά τη διάρκεια του ΣΚ) να απολαύσεις τις δημιουργίες του βραβευμένου Παύλου Κυριάκη.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.