'Terroirist': Φέρνοντας την wine bar κουλτούρα στο Χαλάνδρι

wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι

Στο κέντρο του Χαλανδρίου, το wine bar 'Terroirist' στεγάζεται σε μία παλιά μονοκατοικία από τη δεκαετία του 1960 που έχει όμορφα αναπαλαιωθεί, διατηρώντας πολλά από τα δομικά της στοιχεία και εμπλουτίζοντάς τα με industrial και θεατράλε πινελιές. Παράλληλα και συμπληρωματικά, μία θαυμάσια διαμορφωμένη αυλή πλαισιώνει το χωροταξικό της γίγνεσθαι, την ίδια στιγμή που όλοι οι χώροι ντύνονται με jazz, blues και funk μουσικές.

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 1

 

Στο feelgood περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου (που ίσως γνωρίζεις από τα 'Penny Lane' και '9Βήτα Home Bar') μαζί με τον Δαμιανό Ασημένιο, το "In vino veritas" αποτελεί το βασικό motto. Κάτι που σημαίνει πως στο κομψό wine bar θα δοκιμάσεις περισσότερες από 120 ετικέτες του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα, με πολλές επιλογές να είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι.

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 5

Μάλιστα, υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα για προτάσεις εκτός λίστας αλλά και για ιδιαίτερες οινικές βραδιές που επιμελούνται οι in house σομελιέ. Οι τελευταίοι άλλωστε βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του επισκέπτη ώστε να τον καθοδηγήσουν ανά πάσα στιγμή ή να τον ξεναγήσουν στο walk-in κελάρι. 

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 2

Την κάρτα του φαγητού στο 'Terroirist' επιμελείται ο σεφ Άκης Καψιμάλης, που δημιουργεί πιάτα ταιριαστά με το κρασί και στη φιλοσοφία του μοιράσματος, ποντάροντας στην εποχικότητα των πρώτων υλών.

Info: Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι, τηλ. 216 0046388
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.