ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA: Οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ κρασιού

Wine pairings, παρουσιάσεις και δοκιμές σε αγαπημένα σποτ της πόλης, λίγο πριν το σημαντικό φεστιβάλ κρασιού στη Σοφοκλέους.

ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA φεστιβάλ natural wines στη Σοφοκλέους

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, το πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους) μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη γιορτή του κρασιού, με απόλυτο focus στις φυσικές οινοποιήσεις. Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με φυσικά κρασιά έρχεται στην πρωτεύουσα.

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023 2

Θα φροντίσει όμως να μην περιοριστεί χρονικά και γεωγραφικά, γι' αυτό και προσαρμόζει στο ευρύτερο πλαίσιό της τις Παράλληλες Δράσεις της έκθεσης. Έτσι, το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA θα βρεθεί σε αγαπημένα εστιατόρια και στέκια της πόλης με ειδικά διαμορφωμένα μενού για wine pairing και οινοπαρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες παραγωγούς, δίνοντας μια μικρή γεύση για όλα όσα θα ακολουθήσουν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

  • Τετάρτη 1/11: "Γκαστόνε", Wine Pairing με την Χλόη Χατζηβαρύτη (Γουμένισσα)
  • Τετάρτη 1/11: "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου", Wine Pairing με το Κτήμα Μαρκόγιαννη (Ηλεία) & Κτήμα Νικολού (Αττική)
  • Πέμπτη 2/11: "Το Ρίνι", Wine Presentation με το Μικροοινοποιείο Θαλασσινός (Κρήτη)
  • Πέμπτη 2/11: "Kick", Wine Pairing με το Κτήμα Πατιστή (Αργαλαστή)
  • Παρασκευή 3/11: "ΛΣ", Wine Presentation με το Κτήμα Voï [βοή] (Ραψάνη)
  • Παρασκευή 3/11: "L' Avventura", Wine Presentation με το Κτήμα Οινογένεσις (Δράμα)
  • Σάββατο 4/11: "Metaphor", Wine Presentation με το Κτήμα Καρίμαλη (Ικαρία)
  • Τρίτη 31/10 έως Σάββατο 4/11: "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου", Wine Pairing με το Κτήμα Μπαλατσούρα
  • Τρίτη 31/10 έως Σάββατο 4/11: "Έπρεπε", Wine Pairing με το κτήμα The Knack Project (Αττική)
  • Κυριακή 5/11 έως Σάββατο 11/11: "Zampano", Wine Pairing με το Κτήμα Γεώργα (Αττική)

+ Παγωτό με κρασί σε ένα από τα πιο δημοφιλή ice cream spots της Αθήνας

Έχεις δοκιμάσει παγωτό με κρασί; Στο αγαπημένο 'Maraboo' θα βρεις από τη Δευτέρα 30/10 έως και το Σάββατο 4/11, 2 διαφορετικά παγωτά εμπνευσμένα από τον κόσμο του κρασιού από το Κτήμα Τσιμπίδη (Μονεμβασιά) και την Χλόη Χατζηβαρύτη (Γουμένισσα). 


Info

Online προπώληση: €15 / Περιορισμένα εισιτήρια στην είσοδο: €17 / Άνεργοι, ΑΜΕΑ €7,50

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται γυάλινο ποτήρι δοκιμής της κορυφαίας εταιρείας Rona. Επιστρέφοντάς το κατά την έξοδο, ο επισκέπτης λαμβάνει πίσω €2. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Μια διοργάνωση των Τανίνη Αγάπη Μου και Oenosophy

Περισσότερες πληροφορίες στο fysikafysika.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου (Η)

Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Kick

Σποράδων 26, Κυψέλη
  • Bars

Γκαστόνε

Πραξιτέλους 43 & Αγ. Μάρκου, Κέντρο
  • Εστιατόρια

Λινού Σουμπάσης & Σία

Μελανθίου 2, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Έπρεπε Bar

Αγίας Ζώνης 1 και Μηθύμνης, Κυψέλη
  • Bars

Ρίνι (To)

Ρεθύμνου 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.