Κυριακάτικα μεσημέρια και πάλι στον "Βασίλαινα"

Το διαχρονικό εστιατόριο δίνει άλλη γεύση στην πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

​​​​Βασίλαινας, μεσημέρια Κυριακής

Δε χωρά αμφιβολία πως ο "Βασίλαινας" είναι ένα από τα πιο διαχρονικά σημεία συνάντησης για όσους αγαπούν τις ελληνικές γεύσεις, με μία αδιάκοπη πορεία 100+ ετών, γεμάτη σταθερές αξίες, νοστιμιά και μεράκι. 

Από το 1920 και τις γειτονιές του Πειραιά μέχρι το σήμερα και εστιατόριο της οδού Βρασίδα, ο Βασίλαινας υπηρετεί την ελληνική κουζίνα με σεβασμό στη βιωσιμότητα και την παράδοση αλλά με βλέμμα ανοιχτό προς την καινοτομία. Στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Γαρνέλης.

Ήδη από την περασμένη Κυριακή, ο "Βασίλαινας" επιστρέφει στη σκιά του πάλαι ποτέ 'Χίλτον' για τα γνωστά μεσημεριανά του γευστικά sessions (13.00-17.00), προσφέροντας μία ιδιαίτερη προοπτική για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας. 

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Η θάλασσα εδώ φυσικά πρωταγωνιστεί, με την περίφημη ταραμοσαλάτα, τον μπακαλιάρο σε κρούστα, τα μπαρμπούνια σαβόρο, το ταρτάρ τόνου, την αχινοσαλάτα, το λαβράκι καρπάτσιο, το ψητό καλαμάρι με σουτζούκι Δράμας, το γιουβετσάκι γαρίδας και τα φρέσκα ψάρια να είναι μερικές μόνο από τις top επιλογές, την ίδια στιγμή που πλαισιώνονται με προτάσεις σαν το ταρτάρ μόσχου, το αρνί picanha με μελιτζάνα, πλιγούρι, harissa, σάλτσα σταφίδας και λεμόνι, το κόντρα φιλέτο και το αβγό με πατάτα Νάξου, τρούφα και απάκι Κρήτης που ικανοποιούν τους επισκέπτες οι οποίοι κινούνται πιο πολύ στη στεριά.

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.