Ένα Social Dining Aστέρων για καλό σκοπό από την εθελοντική οργάνωση Food On

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν για ένα τραπέζι που υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία.

Social Dining Αστερων

Η Food On, η πρώτη επαγγελματική Ακαδημία μαγειρικής για οικονομικά ευάλωτα άτομα που αγαπούν τον χώρο της εστίασης, μας προσκαλεί στο πρώτο Food On Dining, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο καινούργιο εστιατόριο της Food Οn, Ακαδημίας 42 στον 7ο όροφο, για μια "εμπειρία γεύσης και αλληλεπίδρασης γύρω από ένα τραπέζι που μας χωράει όλους", όπως χαρακτηριστικά την περιγράφει ο δημιουργός της οργάνωσης, Αργύρης Ζαννιάς

Για το τραπέζι αυτό θα μαγειρέψουν ο Βαγγέλης και ο Σπύρος Λιάκος, ο Νίκος Καραθάνος και ο Σπύρος Παυλίδης.

Τι διαφορετικό υπόσχεται αυτή η βραδιά εκτός από το σίγουρα ενδιαφέρον γαστρονομικό της κομμάτι; "Θα δειπνήσεις μαζί με ανθρώπους που δεν έχεις ξανασυναντήσει, θα κάνεις συζητήσεις που δεν φαντάζεσαι, θ’ ακούσεις ιστορίες που μπορεί να σε συνεπάρουν και σίγουρα θα φύγεις σοφότερος, μαθαίνοντας πράγματα που δεν είχες καν σκεφτεί", όπως εξηγεί ο Αργύρης Ζαννιάς. Και το πιο σημαντικό: "συμμετέχοντας σε αυτή τη βραδιά γίνεσαι μέρος ενός μεγάλου σκοπού και βοηθάς κάποιους συνανθρώπους σου να κάνουν μια νέα αρχή, που μπορεί να αλλάξει την ζωή τους για πάντα".

Το Social Dinning Aστέρων περιλαμβάνεται στη σειρά των "κοινωνικών γευμάτων" της εθελοντικής, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Food On, γνωστής και από παλαιότερες κοινωνικές δράσεις στη μαγειρική, με κεντρικό στόχο μια κοινωνία χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό, η οποία να δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια. Βασική δράση της, το πρόγραμμα "FoodOnAcademy", μια σειρά σεμιναρίων εντατικής εκπαίδευσης στη μαγειρική για άτομα από ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, που υποστηρίζεται οικονομικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο καλύπτει τα δίδακτρα φοίτησης των εκπαιδευόμενων.

Το ιδιαίτερο τραπέζι της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου περιλαμβάνει ένα πλήρες μενού από τους γνωστούς σεφ που αναφέραμε και θα στρωθεί στο καινούργιο εστιατόριο της Food Οn, Ακαδημίας 42 στον 7ο όροφο, με θέα την Ακρόπολη. Το κόστος συμμετοχής είναι 35€ για ένα άτομο και μαζί έναν ωφελούμενο της Food On.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 698 64 14 925 / 210 88 32 080

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"