Τα ΒορΟινά πάνε Αγορά Μοδιάνο

Η έκθεση που έφερε στο προσκήνιο τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος και τα κρασιά τους αλλάζει στέκι.

ΒορΟινά

Τα 'ΒορΟινά' -λογοπαίγνιο των λέξεων "βορράς" και "οίνος"- αποτελούν την κορωνίδα των εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων της ένωσης των Οινοποιών της Βορείου Ελλάδος, ήδη από το 2004. Φέτος, για πρώτη φορά, η εκδήλωση μεταφέρεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε έναν χώρο που η μακρόχρονη πορεία του είναι συνυφασμένη με τη γαστρονομία της, την Αγορά Μοδιάνο.

Με βασικό γνώμονα πως το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γαστρονομίας και της κουζίνας ενός τόπου, όπως και του πολιτισμού του, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, η Αγορά Μοδιάνο θα φιλοξενήσει στον πανοραμικό της εξώστη τα ΒορΟινά με τα τραπέζια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, εκεί όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευθεί τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Τα ΒορΟινά επιστρέφουν στην Αθήνα

30 κορυφαία οινοποιεία από τη Μακεδονία και την Ήπειρο συμμετέχουν με ένα πλήθος κρασιών, δημιουργίες από ξεχωριστά αμπελοτόπια, γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που αποτελούν τις καλύτερες εκφράσεις των κατηγοριών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Βόρειας Ελλάδας. Κρασιά, λευκά, ροζέ, ερυθρά, νεαρά ή παλαιωμένα, διαφορετικά στυλ όπως τύπου orange ή περιορισμένης παρέμβασης, βιολογικά, πειραματικά, ξηρά, αφρώδη, γλυκά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, συμπεριλαμβάνονται στο πλήθος των ετικετών όπου οι επισκέπτες των ΒορΟινών προσκαλούνται να δοκιμάσουν.

Βοροινά 2023 στην αγορά Μοδιάνο 2023 1

Αξίζει να σημειωθεί πως η ένωση 'Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος' συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ζωής, έχοντας προσφέρει κάθε πολλά στη δημιουργία, την εξέλιξη και την προώθηση του "επώνυμου Ελληνικού οίνου", στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Info

ΒορΟινά Αγορά Μοδιάνο
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2020
Αγορά Μοδιάνο - Εξώστης
Είσοδος:   Ερμού 24, Θεσσαλονίκη
Ωράριο-Ροή:   1η 18:00-20:00 και 2η 20:00-22:00.
Είσοδος:   10€ (συμπεριλαμβάνει δώρο το ποτήρι οινογευσίας)
Εισιτήρια μέσω Viva:   ΒορΟινά Αγορά Μοδιάνο

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.