Ο Άγγελος Μπακόπουλος μαγειρεύει "Astako" στην Αθήνα

Ο χρυσοσκουφάτος σεφ αναλαμβάνει χρέη culinary director σε ένα ολοκαίνουργιο πρότζεκτ ελληνικής ψαροφαγίας που θα κάνει αίσθηση στη Γλυφάδα.

bakopoulos1

Παρουσιάζει μια δουλειά υψηλού επιπέδου στο πολυτελές "Lesante Cape" της Ζακύνθου ο Άγγελος Μπακόπουλος, η οποία δεν περιορίζεται μονάχα στο fine dining εστιατόριο "Fiore" που διακρίνεται με Χρυσό Σκούφο αλλά έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές όπως το εξαιρετικό farm to table εστιατόριο "Bostani" που προστέθηκε φέτος στις γευστικές εμπειρίες του ξενοδοχείου. Καθώς όμως η καλοκαιρινή σεζόν πλησιάζει προς τη λήξη της, ο ταλαντούχος σεφ προλειαίνει μια τρόπον τινά επιστροφή στα γευστικά πράγματα της Αθήνας, όπου τον πρωτογνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια. 

bakopoulos2

"Η βάση μου παραμένει η Ζάκυνθος, όμως παράλληλα αναλαμβάνω χρέη culinary director σε ένα καινούργιο πρότζεκτ που ετοιμάζεται στη Γλυφάδα", μου λέει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. "Θα ονομάζεται "Astakos” και θα είναι μια ψαροταβέρνα, όχι όμως απλή και κλασική. Θα έχουμε δηλαδή ξυλόφουρνο, ανοιχτή φωτιά με τροχαλίες και μια μεγάλη open kitchen όπου όλα θα γίνονται χειροποίητα".

Στην ερώτηση μου ως προς το γευστικό κόνσεπτ, απαντά πως θα είναι "σαφώς ελληνικό. Δεν θα έχουμε ούτε σεβίτσε ούτε yuzu. Ακόμα και τα ωμά μας θα είναι για παράδειγμα μια σφυρίδα κομμένη καρπάτσιο με λίγο ανθό αλατιού και καλό ελαιόλαδο ή στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές αρτυμένα λιτά, μόνο με λεμόνι. Στο ξεκίνημα του γεύματος θα έρχεται στο τραπέζι ένα τρόλει φορτωμένο τσίπουρα από κάθε μεριά της χώρας αλλά και ένας δίσκος σε στιλ παραμάνας για να διαλέξεις πρωτότυπα μεζεδάκια όπως σαρδέλα μαρινάτη με κρύο σπανακόρυζο, ντολμαδάκι με μύδια και εσπούμα ταραμά ή χταποδοκεφτές με κρέμα φάβας και σάλτσα στιφάδο". 

bakopoulos3

Από εκεί και πέρα τι έρχεται στο τραπέζι; "Και τα κύρια θα έχουν ελληνικό χρώμα, με προτάσεις που κινούνται πάνω στο δικό μου στιλ, όπως η σκορπίνα μπουρδέτο ή ο μπακαλιάρος μπιάνκο που θα διαμορφώνονται και ανάλογα με τις προμήθειες σε ψάρια που θα γεμίζουν την μαρμάρινη ψαριέρα μας. Αν υπάρχει για παράδειγμα ροφός θα τον μαγειρεούμε με μπάμιες, το καλκάνι στιφάδο και τη σφυρίδα σε ένα κλασικό φρικασέ". Όσο για το ευγενές και πάνοπλο οστρακόδερμο που δίνει στο μαγαζί το όνομά του, ο σεφ έχει στο μυαλό του πολλά και διαφορετικά μαγειρικά σενάρια, "από φρέσκο αστακό στον ξυλόφουρνο και στη σχάρα, μέχρι σούπα, ταρτάρ και βεβαίως τη signature βερσιόν μου για την αστακομακαρονάδα". 

bakopoulos4

Όλα αυτά τα ωραία και ενδιαφέροντα, συνυπολογίζοντας μάλιστα μια πλούσια wine list που θα αριθμεί περί τις 400 ετικέτες κι έναν κομψό χώρο που παντρεύει την πέτρα και το ξύλο, θα τα γνωρίσουμε κατά τις αρχές Δεκέμβρη, επί της Διαδόχου Παύλου στη Γλυφάδα.  
 

Περισσότερες πληροφορίες

Astakos

Διαδόχου Παύλου 46, 2η Μαρίνα Γλυφάδας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.