Τρώγοντας στη (χρυσή) Σκούφου

Το μικρό δρομάκι ανάμεσα στην αθηναϊκή Chinatown και την Πλάκα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια έντονο γευστικό ενδιαφέρον.

Γιακιτόρι στο Birdman @birdmanathens

117 μέτρα. Τόση ακριβώς είναι η απόσταση από την Απόλλωνος μέχρι τη Ναυάρχου Νικοδήμου, μέσω της οδού Σκούφου. Κι όμως, είναι υπεραρκετά για να χωρέσουν μερικά από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα αθηναϊκά σποτ. Μέρη σαν τα παρακάτω.

"Ikigai Μarket x Ekiben Kitchen"

Το πολυδιάστατο project του Άρη Βεζενέ άνθισε στις αρχές του περασμένου χειμώνα σαν τις ιαπωνικές κερασιές, με πολύ ενδιαφέρον blend υπηρεσιών και γεύσεων 'made in Japan', μητροπολιτικό ύφος και ατμόσφαιρα και χιπ χοπ μουσικές σαν ηχητικό background. Στη μικρή πανέμορφη μπάρα, με το λευκό μάρμαρο και τους πρασινωπούς κυματισμούς θα απολαύσεις κορυφαία ράμεν, katsu και Birdman smash.

"Sushimou"

Μία sui generis εμπειρία προσφέρει ο Αντώνης Δρακουλαράκος στο μικροσκοπικό εστιατόριο με την υπέροχη μπάρα. Η διεισδυτική ματιά του στον κόσμο του σούσι τον εδραιώνει στον άτυπο θρόνο του απόλυτου Αθηναίου sushi master, με τα θαλασσινά γαστροτεχνήματά του να είναι ο λόγος.

Διαβάστε Επίσης

"Spit Jack"

Τραγανή πορκέτα, ζουμερή πάπια και τρυφερά κοτοπουλάκια στριφογυρίζουν με ηδυπάθεια στη σούβλα ώσπου να έρθει η ώρα τους να σερβιριστούν στα ξύλινα πλατό για να τα περιποιηθούμε με τα custom-made μαχαίρια-μπαλταδάκια του κουβέρ. Η comfort chic ροτισερί διατηρεί τα ατού της γεύσης της, προσθέτοντας και νέες επιλογές ενώ από τη φετινή σεζόν εμφανίζεται με ανανεωμένο πρόσωπο και αισθητά μεγαλύτερη.

Ο ανανεωμένος χώρος του Spit Jack στην οδό Σκούφου

"Birdman"

Η yakitori-focused ιαπωνική pub του Άρη Βεζενέ έχει καθιερωθεί σαν ένα από τα πιο hot σημεία της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Ίσες δόσεις γρεζιού και φινέτσας στο διάκοσμο, κοσμοπολίτικη αύρα και ολοζώντανη μπάρα έρχονται να συναντήσουν munchies, yakis και άλλα ασιατικο-δυτικά καλούδια, συν προσεγμένα cocktails και μία πολύ ενδιαφέρουσα spirits list.

Διαβάστε Επίσης

"Pink Flamingo"

To street food spot του Βασίλη Καλλίδη, κάπου ανάμεσα στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Μπανγκόγκ και τη δυτική γευστική κουλτούρα, εξακολουθεί να συγκινεί ακόμη, 6 χρόνια μετά το ντεμπούτο του. Πρωταγωνιστές εδώ το dim sum και τα bao buns.

Ο Βασίλης Καλλίδης στο εστιατόριο Pink Flamingo Dim Sum στην οδό Σκούφου
@pinkflamingo_dimsum

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.