117 μέτρα. Τόση ακριβώς είναι η απόσταση από την Απόλλωνος μέχρι τη Ναυάρχου Νικοδήμου, μέσω της οδού Σκούφου. Κι όμως, είναι υπεραρκετά για να χωρέσουν μερικά από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα αθηναϊκά σποτ. Μέρη σαν τα παρακάτω.
"Ikigai Μarket x Ekiben Kitchen"
Το πολυδιάστατο project του Άρη Βεζενέ άνθισε στις αρχές του περασμένου χειμώνα σαν τις ιαπωνικές κερασιές, με πολύ ενδιαφέρον blend υπηρεσιών και γεύσεων 'made in Japan', μητροπολιτικό ύφος και ατμόσφαιρα και χιπ χοπ μουσικές σαν ηχητικό background. Στη μικρή πανέμορφη μπάρα, με το λευκό μάρμαρο και τους πρασινωπούς κυματισμούς θα απολαύσεις κορυφαία ράμεν, katsu και Birdman smash.
"Sushimou"
Μία sui generis εμπειρία προσφέρει ο Αντώνης Δρακουλαράκος στο μικροσκοπικό εστιατόριο με την υπέροχη μπάρα. Η διεισδυτική ματιά του στον κόσμο του σούσι τον εδραιώνει στον άτυπο θρόνο του απόλυτου Αθηναίου sushi master, με τα θαλασσινά γαστροτεχνήματά του να είναι ο λόγος.
"Spit Jack"
Τραγανή πορκέτα, ζουμερή πάπια και τρυφερά κοτοπουλάκια στριφογυρίζουν με ηδυπάθεια στη σούβλα ώσπου να έρθει η ώρα τους να σερβιριστούν στα ξύλινα πλατό για να τα περιποιηθούμε με τα custom-made μαχαίρια-μπαλταδάκια του κουβέρ. Η comfort chic ροτισερί διατηρεί τα ατού της γεύσης της, προσθέτοντας και νέες επιλογές ενώ από τη φετινή σεζόν εμφανίζεται με ανανεωμένο πρόσωπο και αισθητά μεγαλύτερη.
"Birdman"
Η yakitori-focused ιαπωνική pub του Άρη Βεζενέ έχει καθιερωθεί σαν ένα από τα πιο hot σημεία της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Ίσες δόσεις γρεζιού και φινέτσας στο διάκοσμο, κοσμοπολίτικη αύρα και ολοζώντανη μπάρα έρχονται να συναντήσουν munchies, yakis και άλλα ασιατικο-δυτικά καλούδια, συν προσεγμένα cocktails και μία πολύ ενδιαφέρουσα spirits list.
"Pink Flamingo"
To street food spot του Βασίλη Καλλίδη, κάπου ανάμεσα στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Μπανγκόγκ και τη δυτική γευστική κουλτούρα, εξακολουθεί να συγκινεί ακόμη, 6 χρόνια μετά το ντεμπούτο του. Πρωταγωνιστές εδώ το dim sum και τα bao buns.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.