Τα μενού της 'Hytra' συναντούν τις κορυφαίες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα

Παγκόσμιοι και βραβευμένοι ελληνικοί οίνοι για όλο τον Οκτώβριο στη στέγη της Στέγης.

Hytra

Αυτό τον Οκτώβριο η 'Hytra' γιορτάζει τις μεγαλύτερες διακρίσεις που συγκέντρωσαν μέσα στο 2023 οι κορυφαίες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και τις προτείνει στα μενού της. Τα πλέον βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς ελληνικά κρασιά έρχονται για όλο τον Οκτώβριο στην κάβα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατορίου. 

Ο επισκέπτης μπορεί να συνοδέψει σε wine pairing τα menu degustation με ετικέτες που συγκέντρωσαν ζηλευτές διακρίσεις.

Αναλυτικά τα κρασιά και τα βραβεία τους:

  • APLA 2022, OENOPS WINES, Gold, Concours Μondial de Bruxelles
  • THEA MANTINIA 2021, SEMELI ESTATE, Gold, Thessaloniki Wine Competition
  • SANTORINI, MIKRA THIRA, Platinum, Decanter World Wine Awards
  • ALMA ROSE 2022, PAVLIDIS ESTATE, Gold, Asian Wine Trophy
  • GRAND RESERVE 2011, BOUTARIS WINERY, Gold, Concours Μondial de Bruxelles
  • MALAGOUZIA LATE HARVEST 2021, KTIMA GEROVASSILIOU, Gold, Decanter World Wine Awards

Στην κουζίνα του 'Hytra' ο Γιώργος Φελεμέγκας αναδεικνύει την κληρονομιά ενός ξεχωριστού εστιατορίου που επαναπροσδιόρισε την ελληνική γαστρονομία. Οι κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα φρέσκα προϊόντα εποχής, μαγειρικές τεχνικές και συνταγές που έρχονται από το παρελθόν και βρίσκουν τη σύγχρονη, δημιουργική έκφραση τους, συνθέτουν το μενού εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.