Ο Παναγιώτης Σιαφάκας αναλαμβάνει την κουζίνα του "Artisanal"

Η κουζίνα του εστιατορίου, που κατάφερε να διακριθεί μέσα στο ανερχόμενο ρεύμα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, περνάει στα χέρια του Παναγιώτη Σιαφάκα, που φιλοδοξεί να την κάνει οικογενειακή ελληνική.

Artisanal © Λεωνίδας Τούμπανος

Κλείνουν εννέα χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Δημητριάδης ανέλαβε την κουζίνα του "Artisanal" καταφέρνοντας να το κάνει να διακριθεί μέσα στο ανερχόμενο ρεύμα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Ο κύκλος αυτός ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου με αγάπη και από τις δύο πλευρές, και νέα σχέδια μπαίνουν μπροστά. "Μόλις συμφωνήσαμε να αναλάβει τις γεύσεις του 'Artisanal' ο Παναγιώτης Σιαφάκας που τον έχουμε γνωρίσει από τους Nomade et Sauvage" μου λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος "και η κουζίνα μας θα είναι οικογενειακή ελληνική". Ο Σιαφάκας που αναλαμβάνει το εστιατόριο με πολύ κέφι μού υπογραμμίζει "θα μαγειρέψω τα ηπειρώτικα βιώματά μου, τα φαγητά μου που έφτιαχνε η μάνα μου και η γιαγιά μου. Μου αρέσει πολύ η κοτόσουπα, και θεωρώ βασίλισσα την προβατίνα. Θα δώσουμε έμφαση σε εξαιρετικά εποχιακά υλικά. Το καλοκαίρι, στον κήπο, σχεδιάζουμε να φτιάξουμε μπάρμπεκιου με ανοιχτή φωτιά".

Υπομονή μέχρι το Νοέμβρη…

Artisanal
© Dimitris Antonopoulos

Περισσότερες πληροφορίες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.