Το 'Botrini's' σβήνει 12 κεράκια με ειδικό μενού και Riesling

Το γαστρονομικό όνειρο του Έκτορα Μποτρίνι συμπληρώνει μία 12άδα ετών ζωής και το γιορτάζει αναλόγως, στις 5 και 6 Οκτωβρίου.

12 χρόνια Botrini's

Η εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου του Έκτορα Μποτρίνι. Αυτό ακριβώς είναι το 'Botrini's', το ινστιτούτο γεύσης που καθιέρωσε ο δημοφιλής σεφ-πατρόν στο Χαλάνδρι, επιθυμώντας να να μοιραστεί τις χαρές της ζωής σε ένα κοινό τραπέζι με φίλους και αγαπημένους. Στην πορεία κατάφερε να τικάρει πολλά περισσότερα κουτάκια στη φόρμα της υψηλής γαστρονομίας, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και οι συνεχόμενες βραβεύσεις από τον κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό της χώρας, τους Χρυσούς Σκούφους, αλλά και τον οδηγό Michelin. Και το έκανε έχοντας πάντοτε τεράστιο σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών. Καθ' όλη τη διάρκεια των 12 ετών της ύπαρξής του.

Γενέθλια με το ιστορικό οινοποιείο Dr. Bürklin-Wolf

Στις αρχές το 'Botrini's' θα σβήσει 12 κεράκια στην τούρτα της fine dining διαδρομής και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με δύο εκδηλώσεις, ενδεικτικές της αγάπη του -αλλά και της ενδιαφέρουσα επιμονής του Νίκου Μπίλλη πάνω στο εν λόγω οινικό task- για το Riesling, μαζί με το ιστορικό οινοποιείο Dr. Bürklin-Wolf, που παράγει παγκόσμιας κλάσης κρασιά εδώ και 400 χρόνια.

12 χρόνια Botrini's 2

Την Πέμπτη 5/10. στις 16:30 θα λάβει χώρα μία κάθετη γευσιγνωσία ενός εκ των πιο εμβληματικών κρασιών του κτήματος "με συγκλονιστική συγκέντρωση και ορυκτότητα", όπως το περιγράφει ο James Suckling: Dr. Bürklin-Wolf, Forster Pechstein G.C. Trocken. 8 από τις καλύτερες σοδειές ανάμεσα στο 2005 και το 2021 από magnum φιάλες τις οποίες θα παρουσιάσει ο Oskar Micheletti, Εxport Μanager του περίφημου οινοποιείου.

Στη συνέχεια και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, θα συμβεί μία σύζευξη υψηλής γαστρονομίας και οίνου, με ένα επετειακό δείπνο και ειδικό μενού γευσιγνωσίας 13 σταδίων, που θα περιλαμβάνει κάποια από τα πιο διαχρονικά του εστιατορίου καθώς και τις πιο ιδιαίτερες πρόσφατες δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι και του Νίκου Μπίλλη.

12 χρόνια Botrini's 1

Τα πιάτα, αυτά, θα συνοδεύονται από 8 γερμανικά Rieslings σε μια εξερεύνηση της ευρείας, πολυσχιδούς και πληθωρικής ποικιλίας. Στο πλαίσιο της γιορτής θα παρουσιαστεί και το νέο λογότυπο του γευστικού brand, σχεδιασμένο από το διεθνώς βραβευμένο G Design Studio.


Info

Οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες/ Κρατήσεις: 210 6857323

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.