"Συλλογή αστεριών" στο "Akres" με guest chef τον Σταμάτη Μισομικέ

Ο ταλαντούχος σεφ, με λαμπρή πορεία σε κορυφαία εστιατόρια του διεθνούς γαστρονομικού τερέν, θα παρουσιάσει στο εστιατόριο «Akres» στη Λίνδο ένα ποτ πουρί των μαγειρικών εμπειριών του.

Akres misomikes

Ένα γευστικό διήμερο επιφυλάσει το "Akres" με επικεφαλής τον σεφ Αργύρη Γιαννόπουλο, που υποδέχεται με την μπριγάδα του ως καλεσμένο τον ταλαντούχο σεφ Σταμάτη Μισομικέ για δύο μοναδικές γαστρονομικές βραδιές στις 9 και 10 Ιουλίου. 

Ο Σταμάτης είναι "ήρεμη δύναμη" και το έχει αποδείξει από τα πρώτα του βήματα ως επικεφαλής σεφ του χρυσοσκουφάτου "Noble Gourmet Restaurant" της Ρόδου ενώ η διεθνής κριτική επιτροπή του διαγωνισμού "European Young Chef" το 2016 τον ανακήρυξε νικητή του διαγωνισμού όπου εκπροσώπησε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Την ίδια χρονιά μάλιστα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον ημιτελικό του διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the year εκπροσωπώντας τις χώρες της Μεσογείου. Στη μέχρι σήμερα μαγειρική του διαδρομή έχει κάνει στάσεις σε εστιατόρια όπως το "Moto" (1 αστέρι Michelin) στο Σικάγο, όπου το 2009 χρησιμοποίησε μηχανήματα σε συνεργασία με τη NASA για να αρωματίσει τα πιάτα με ακτίνες λέιζερ, μέχρι το 39o στον κόσμο (World's 50 Best Restaurants 2023) "The Jane" (2 αστέρια Michelin) στην Αμβέρσα, που είναι και ο πιο πρόσφατος σταθμός του. 

Διαβάστε Επίσης

"Το μενού του guest διημέρου στις "Akres" είναι ουσιαστικά ένα γαστρονομικό ταξίδι που συγκεντρώνει τις εμπειρίες 13 ετών σε 7 αναγνωρισμένα εστιατόρια του εξωτερικού (14 αστέρια Michelin). Σε καθένα από τα 8 πιάτα -7 και ένα "έκπληξη"- συμπυκνώνω όσα αποκόμισα από το καθένα χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα παρουσιάσω πιάτα-αντιγραφές. Η περιήγηση περιλαμβάνει τα εστιατόρια "Moto" (Σικάγο), "Alinea" (Σικάγο), "Ecco" και "La Brezza" (Ελβετία), "Maemo" (Νορβηγία), "La Pastorale" και "The Jane" (Αμβέρσα)", σημειώνει ο σεφ μιλώντας στο "α".

Το storytelling και οι επιλογές υλικών και τεχνικής είναι δυνατά χαρτιά του μενού και, κάνοντας ένα ένα μικρό spoiler, αποκαλύπτω 2 από τα 8 στάδια, το "Rossini της θάλασσας", δηλαδή στρείδι, τόνος Otoro και ελληνικό χαβιάρι με miso από χωριάτικο ψωμί, ένα πιάτο πολύ απλό που, όπως λέει ο σεφ, του υπενθύμισε πως η αξία της πρώτης ύλης είναι το πιο σημαντικό υλικό για να ξεκινήσεις μια συνταγή (με έμπνευση από το "The Jane") και το "Μαγιάτικο kobujime ωρίμανσης 14 ημερών", με φραγκόσυκο koshō, αγγούρι, madame jeanette και émulsion φυτοπλαγκτόν, αρωματικό dashi με λάδι ιπποφαες, που αποτυπώνει την τεχνική της ωρίμασης ψαριών, την οποία γνώρισε ο σεφ κατά τη θητεία του στο "La Brezza" το 2013. 

Λίνδος, Ρόδος, 2244 031927, akreslindos.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.