Ένα γευστικό διήμερο επιφυλάσει το "Akres" με επικεφαλής τον σεφ Αργύρη Γιαννόπουλο, που υποδέχεται με την μπριγάδα του ως καλεσμένο τον ταλαντούχο σεφ Σταμάτη Μισομικέ για δύο μοναδικές γαστρονομικές βραδιές στις 9 και 10 Ιουλίου.
Ο Σταμάτης είναι "ήρεμη δύναμη" και το έχει αποδείξει από τα πρώτα του βήματα ως επικεφαλής σεφ του χρυσοσκουφάτου "Noble Gourmet Restaurant" της Ρόδου ενώ η διεθνής κριτική επιτροπή του διαγωνισμού "European Young Chef" το 2016 τον ανακήρυξε νικητή του διαγωνισμού όπου εκπροσώπησε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Την ίδια χρονιά μάλιστα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον ημιτελικό του διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the year εκπροσωπώντας τις χώρες της Μεσογείου. Στη μέχρι σήμερα μαγειρική του διαδρομή έχει κάνει στάσεις σε εστιατόρια όπως το "Moto" (1 αστέρι Michelin) στο Σικάγο, όπου το 2009 χρησιμοποίησε μηχανήματα σε συνεργασία με τη NASA για να αρωματίσει τα πιάτα με ακτίνες λέιζερ, μέχρι το 39o στον κόσμο (World's 50 Best Restaurants 2023) "The Jane" (2 αστέρια Michelin) στην Αμβέρσα, που είναι και ο πιο πρόσφατος σταθμός του.
"Το μενού του guest διημέρου στις "Akres" είναι ουσιαστικά ένα γαστρονομικό ταξίδι που συγκεντρώνει τις εμπειρίες 13 ετών σε 7 αναγνωρισμένα εστιατόρια του εξωτερικού (14 αστέρια Michelin). Σε καθένα από τα 8 πιάτα -7 και ένα "έκπληξη"- συμπυκνώνω όσα αποκόμισα από το καθένα χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα παρουσιάσω πιάτα-αντιγραφές. Η περιήγηση περιλαμβάνει τα εστιατόρια "Moto" (Σικάγο), "Alinea" (Σικάγο), "Ecco" και "La Brezza" (Ελβετία), "Maemo" (Νορβηγία), "La Pastorale" και "The Jane" (Αμβέρσα)", σημειώνει ο σεφ μιλώντας στο "α".
Το storytelling και οι επιλογές υλικών και τεχνικής είναι δυνατά χαρτιά του μενού και, κάνοντας ένα ένα μικρό spoiler, αποκαλύπτω 2 από τα 8 στάδια, το "Rossini της θάλασσας", δηλαδή στρείδι, τόνος Otoro και ελληνικό χαβιάρι με miso από χωριάτικο ψωμί, ένα πιάτο πολύ απλό που, όπως λέει ο σεφ, του υπενθύμισε πως η αξία της πρώτης ύλης είναι το πιο σημαντικό υλικό για να ξεκινήσεις μια συνταγή (με έμπνευση από το "The Jane") και το "Μαγιάτικο kobujime ωρίμανσης 14 ημερών", με φραγκόσυκο koshō, αγγούρι, madame jeanette και émulsion φυτοπλαγκτόν, αρωματικό dashi με λάδι ιπποφαες, που αποτυπώνει την τεχνική της ωρίμασης ψαριών, την οποία γνώρισε ο σεφ κατά τη θητεία του στο "La Brezza" το 2013.
Λίνδος, Ρόδος, 2244 031927, akreslindos.com