Νόστιμη dolce vita στο "Callao"

Ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης καταθέτει τη γευστική του άποψη, σε ένα από τα πιο elegant σποτ της Κέρκυρας.

Το εστιατόριο Callao στην Κέρκυρα

Στον κόλπο του Καλαμιού το μπαρ-εστιατόριο "Callao" αντλεί έμπνευση και ενέργεια από τη Μεσόγειο και προσφέρει μια όαση ηρεμίας σε ένα από τα δημοφιλέστερα spots της Κερκυραϊκής Ριβιέρας, με θέα το θρυλικό "λευκό σπίτι” των Durrells. 
Το "Callao on the coast", μέλος της οικογένειας του "San Antonio Corfu Resort", έχει σχεδιαστεί από τον συνιδιοκτήτη και αρχιτέκτονα Βασίλη Τερτιλίνη και εκφράζει τον μεσογειακό τρόπο ζωής, τη "dolce vita”, τη χαρά της παρέας και την τέχνη του μοιράζεσθαι, σε ένα περιβάλλον με elegant αισθητική, εκεί όπου ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εναρμονίζεται με τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Το εστιατόριο Callao στην Κέρκυρα 2

Το εστιατόριο Callao στην Κέρκυρα 4

Το φως, η βοτσαλωτή παραλία και τα κρυστάλλινα νερά αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να γευτεί κανείς τα εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο πιάτα του "Callao". Φέτος, την κουζίνα του έχει αναλάβει για πρώτη φορά ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης, που επιμελείται το μενού και των δύο εστιατορίων του "San Antonio Corfu Resort" ("Dyo Elies", "Callao"). 

Με εκπαίδευση στη σχολή του Alain Ducasse και θητεία στα εστιατόρια "L’Atelier de Joël Robuchon" και "Le Taillevent" (με δύο αστέρια Michelin) αλλά και στα ελληνικά "Barbarossa", "Cavo Paradiso", "Paraj" και "Kazarma" μεταξύ άλλων, ο σεφ Συκιανάκης επιλέγει εξαιρετική πρώτη ύλη και τοπικά προϊόντα, για να δομήσει ένα μενού με μεσογειακές νότες και fusion επιρροές.

Το εστιατόριο Callao στην Κέρκυρα 5

Το εστιατόριο Callao στην Κέρκυρα 6

Ο επισκέπτης απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης στις premium ξαπλώστρες, δοκιμάζει ευφάνταστες παραλλαγές κλασικών snacks, healthy bowls και δροσερά cocktails στην παραλία, προτού κατευθυνθεί στο εστιατόριο για να δοκιμάσει πιάτα με θαλασσινή νοστιμιά και παιχνιδιάρικη διάθεση, αρωματικές σαλάτες, τρυφερά κρέατα  και signature ορεκτικά. 

Must try επιλογές το tataki τόνου με λάδι καλοκαιρινής τρούφας, πιπεριά chili, σουσάμι, wasabi-yogurt sauce & φύκια wakame, η αχινομακαρονάδα με καπνιστό σκόρδο & ροζ πιπέρι αλλά και τα ολόφρεσκα κυδώνια με χαβιάρι λεμονιού, πιπέρι εσπεριδοειδών και tabasco από το oyster bar.

Διαβάστε Επίσης

Ένα από τα highlights της γαστρονομικής εμπειρίας εδώ είναι το fish butchery: To μεγάλο ψάρι προσφέρεται μαγειρεμένο με 4 διαφορετικούς τρόπους (κακαβιά με ταρτάρ λαχανικών, παϊδάκια ψαριού με ψητά λαχανικά & ponzu sauce, φρικασέ με αφρό αυγολέμονου και oυρά στα κάρβουνα).
 
Το μόνο που μένει να προσθέσεις είναι το κατάλληλο μπουκάλι κρασί καθώς και η επιλογή του γλυκού - τα τραγανά πιτάκια Sopaipilla με κανέλα Κεϋλάνης, σιρόπι αγαύης, μέλι και παγωτό βανίλια, πασπαλισμένα με επτανησιακές μάντολες αξίζει την προσοχή σου. 


Info

Καλάμι, Κέρκυρα
Τηλ. 26630 91800
callaocorfu.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια