Οι νέες γεύσεις του "Nikkei"

Σε καινούργια εξωτικά μονοπάτια βαδίζει το δημοφιλές bar restaurant του Κολωνακίου. Ο νέος σεφ Κλαούντιο Μπαϊράμι προτείνει χαρακτηριστικά εδέσματα της Nikkei κουζίνας και ενδιαφέρουσες σπεσιαλιτέ με τη δική του ματιά.

Nikkei floresta εστιατόριο στο Κολωνάκι

Ήδη από την πρώτη του εμφάνιση στον παλιό χώρο της οδού Λεβέντη, το "Nikkei" μας μύησε πολύ πειστικά στα εξωτικά και γεμάτα εντάσεις χνάρια της ανερχόμενης τότε ιαπωνο-περουβιανής κουζίνας στην Αθήνα. Το σπίτι του τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στους πρόποδες του ξενοδοχείου "St. George Lycabettus" και παραμένει δικαιωματικά ένα από τα πιο όμορφα ρεστοράν της πόλης. Από το έμπα του μαγαζιού που θυμίζει σπηλιά στην αγκαλιά των βράχων, ως το εντυπωσιακό μπαρ-ενυδρείο που μέσα κολυμπούν μικρά ψάρια και βεβαίως το υπερήφανο παγώνι που ντύνει ολόκληρη την κουπαστή της σκάλας προς τα τραπέζια του επάνω ορόφου. 

nikkei2

Στην καρδιά του χώρου δεσπόζει η σχεδόν ανοικτή κουζίνα στη δική της μικρή σπηλιά, τα ηνία της οποίας κρατά από την αρχή της φετινής σεζόν ο Κλαούντιο Μπαϊράμι. Ο 28χρονος σεφ προέρχεται από εστιατόρια συγγενικής φιλοσοφίας ("Kiku", "Zuma", "Nyx") και κουβαλά μαζί του μεγάλη αγάπη για το ψάρι, τα θαλασσινά και την καλή πρώτη ύλη γενικότερα. Ο κατάλογος προτείνει μια πλούσια γκάμα των δημοφιλών εδεσμάτων της Nikkei κουζίνας και μαζί μια σειρά από σπεσιαλιτέ με το άγγιγμα του σεφ. 

Τα tacos με παλαμίδα, πουρέ καλαμποκιού και κουμκουάτ ανήκουν στις καλύτερες στιγμές του, χάρη στην τραγανή τους κρούστα, τα επίπεδα των γεύσεων και τις υφές. Το ίδιο και τα ρολάκια με tempura γαρίδας, χέλι και πικάντικη μαγιονέζα που έχουν ενδιαφέρον και βάθος, όπως και τα γιαπωνέζικα "σουβλάκια" anticucho με μοσχάρι Black Angus, σος γκαστρίκ και σουσάμι όπου χαίρεσαι ωραίο ψήσιμο, κρέας βουτυράτο και τρυφερό καθώς και κάψα διακριτική και ισορροπημένη. Το σεβίτσε με με μεγάλους κύβους από λαβράκι, πουρέ γλυκοπατάτας και passion fruit παίζει ωραία το παιχνίδι των αντιθέσεων αλλά αισθάνθηκα να του λείπει η τραγανή διάσταση που θα του χάριζε λ.χ. το περουβιανό καλαμπόκι choclo. 

nikkei3

Στα κύρια, η jumbo γαρίδα σερβίρεται εντυπωσιακά μέσα στο κέλυφος της, με την ψίχα της καρυκευμένη με ένα εξωτικό ντρέσιγνκ ιδιαίτερα έντονο που της στερεί λίγη από την χαρακτηριστική της γεύση. Το αρνάκι γαλλικής κοπής με kimchi, sriracha και πουρέ καλαμποκιού είναι σκέτο βελούδο και το ωραίο του ψήσιμο υπογραμμίζεται με εξωτισμό. Άξια αναφοράς είναι τα επιδόρπια με κορυφαία την namelaka με μαρέγκα, καραμέλα και ξηρούς καρπούς, όπως και το πολύ καλό σέρβις που ενορχηστρώνει πλέον ο Κωνσταντίνος Κοσμαδάκης. Ως ταλαντούχος sommelier θα σας κατευθύνει επίσης με γνώση σε ωραίες αρμονίες με ετικέτες από την ανανεωμένη λίστα κρασιών. Εναλλακτικά, τα signature κοκτέιλ που επιμελείται η εξαιρετική Μαίρη Ταλαιπώρου παντρεύονται όπως πάντα ιδανικά με τις γεύσεις του καταλόγου και αξίζει να τα χαρείτε. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.