Στο "Bon Bon Fait Maison L'Atelier" η Αθήνα συναντά το Παρίσι

Το νέο μπιστρό του Κρίτωνα Πουλή στην Καλαμιώτου έχει γεύση, άποψη και χαλαρό χαρακτήρα.

Το 'Bon Bon Fait Maison L'Atelier' του Κρίτωνα Πουλή

Ο Κρίτων Πουλής δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα όνομα που περνά απαρατήρητο στα ελληνικά γευστικά δρώμενα. Κι αυτό γιατί ο δημιουργός της "Bon Bon Fait Maison" αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους pastry chef που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, έχοντας μεταξύ άλλων να επιδείξει στο βιογραφικό του μία πολυετή και σημαντική συνεργασία με τον master της ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα μέντορά του, Pierre Hermé, σε πολύ κομβικό μάλιστα ρόλο αλλά και με τα ιερά τέρατα που ακούν στα ονόματα των Alain Ducasse και Alain Passard. Παράλληλα, εξελίσσεται πολύ και σε επιχειρηματικό επίπεδο, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα όσα έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια σε Κύθηρα, Μύκονο, Πειραιά και Αθήνα. Τελευταίο του 'παιδί', το "Bon Bon Fait Maison L'Atelier".

Ένα μπιστρό μεταξύ Παρισιού και Αθήνας

"Είναι σαν κατά κάποιο τρόπο να επέστρεψα ακριβώς εκεί που ξεκίνησα" μου λέει ο ίδιος ο Κρίτων Πουλής χαμογελαστός ένα απόγευμα Παρασκευής που με υποδέχεται στο χώρο, ο οποίος σφύζει από κομψότητα και χαλαρότητα - ξέρεις, αυτό το μαγικό combo που κατορθώνουν να παρουσιάζουν τα αντίστοιχα παριζιάνικα σποτ του genre, κάπου ανάμεσα στο κλασικό μπιστρό, το salon de thé και το wine bar. 

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 10

Το "L'Atelier", που έκανε ντεμπούτο στα τέλη του περασμένο Νοεμβρίου στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού νεοκλασικού του 19ου αιώνα στην Καλαμιώτου, είναι η πραγμάτωση της ιδέας του σεφ για έναν καινοτόμο συνδυασμό τεχνικών και συνταγών γαλλικής κουζίνας με ελληνικά υλικά και γεύσεις, σε έναν χώρο που θα πατά τόσο στον παριζιάνικο εστιατορικό ρομαντισμό όσο και στην αθηναϊκή αστική πραγματικότητα. Και όλα αυτά με μία εξαιρετική value for money αναλογία. 

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 2

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 4

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 9

Μπιστρονομία στα καλύτερά της λοιπόν, όπως άλλωστε μαρτυρούν και πιάτα σαν το εξαιρετικό μοσχαρίσιο ταρτάρ, το καρπάτσιο κουνουπιδιού με φρέσκια τριμμένη καρύδα και σελινόριζα, οι γαρίδες με πανσέτα σε μαύρες φακές beluga και τα μοσχαρίσια μάγουλα ραγού που ξαπλώνουν πάνω σε μία έξοχα βρασμένη pasta. Για κάτι ακόμη πιο comfort, το τρίο των mini burgers ενδείκνυται. 

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 5

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 7

"Κι από γλυκά;". Αυτή ήταν ακριβώς η ερώτηση που περίμενα να κάνει κάποιος. Moelleux σοκολάτας με παγωτό πλατύφυλλου βασιλικού και προφιτερόλ με παγωτό φουντούκι και σως σοκολάτας 66% κακάο έχουν σχεδόν μόνιμη θέση εδώ, όπως επίσης και πολλά από τα highlights του κοντινού, ομωνύμου κατά το ήμισυ ζαχαροπλαστείου του Κρίτωνα: Τάρτες, μπαμπάδες με ρούμι, pasteis de nata, μιλφέιγ, μακαρόν, κανελέ, μπισκότα, χειροποίητα κρουασάν και πλήθος άλλων παίζουν το ρόλο του guest που κλέβει την παράσταση στο φινάλε. 

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 8

Το εστιατόριο Bon Bon Fait Maison L'Atelier του Κρίτωνα Πουλή 3

Τέλος, το "Bon Bon Fait Maison L'Atelier" είναι γενικότερα μία έξοχη πρόταση για κάθε στιγμή  της ημέρας στο κέντρο της πόλης, ένα μέρος (και) για καφέ ή απεριτίβο, πρωινό και σνακ ή κάποιο γρήγορο γλυκό.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.