Στάση Μετρό Ελαιώνας: O "Λελούδας" είναι μια χρονοκάψουλα της νοστιμιάς

Πόσα μαγαζιά την Αττική μπορούν να περηφανεύονται πως όχι μόνο αντιστέκονται στην φθορά του χρόνου αλλά παραμένουν επίκαιρα σχεδόν έναν αιώνα;

Λέλουδας

Από το 1928 ακολουθεί τον δρόμο της νοστιμιάς χορταίνοντας με θαλπωρή τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν περάσει από την οικεία σάλα με τα δρύινα βαρέλια (που δεν είναι μόνο διακοσμητικά). Ο κατάλογος απρόβλεπτος όπως και ο κόσμος που συχνάζει στον Λέλουδα, από εργάτες, φορτηγατζήδες, ρεμπέτες όπως ο γνωστός Ρούκουνας, άνθρωποι των τεχνών, ποδοσφαιριστές, ποιητές, καθηγητές πανεπιστημίου, ακόμη και επώνυμοι που θέλουν να βρουν την απομόνωσή τους σε μια γωνιά. Οι γενιές αλλάζουν αλλά ο Λέλουδας και τα ελληνόστροφα πιάτα της μοιρασιάς, παραμένουν το ίδιο σπιτικά.

Περισσότερα στο αφιέρωμα Μετρόραμα

Περισσότερες πληροφορίες

Λελούδας

Σαλαμινίας 8-10, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.