Για σαρακοστιανούς μεζέδες στο "Mezze Athens"

Το concept του Ομίλου Καστελόριζο στη Μητροπόλεως είναι εξαιρετικό πόστο για εκλεκτούς μεζέδες και την περίοδο της Σαρακοστής.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 1

Στα σχεδόν δέκα χρόνια λειτουργίας του το μεζεδοπωλείο του ομίλου Καστελόριζο στα νότια έχει εξελιχθεί σε στέκι με τακτικούς θαμώνες. Ήταν λοιπόν ζήτημα χρόνου να δημιουρηθεί το "αδερφάκι" του στο κέντρο, το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στον ιστορικά πιο κοσμοπολίτικο δρόμο της πόλης. 

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 2

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως

Οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις όπως και οι σύγχρονες παραλλαγές τους έχουν την τιμητική τους στο νέο αυτό πόστο που φιλοδοξεί να αναβιώσει τα παραδοσιακά αθηναϊκά μεζεδοπωλεία με μοντέρνα ματιά. Το πρωί μοσχοβολά ο τόπος από τα αρωματικά χαρμάνια καφέ αλλά από το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν πιάτα που υπογράφει ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος φρόντισε όταν το επισκεφτείτε και την περίοδο της Σαρακοστής να σας δικαιώσει. Το μενού έχει στόφα ξεκάθαρα ελληνική επανασυστήνοντας την ελληνική παράδοση και φιλοξενία με σύγχρονη οπτική. Εδώ θα δοκιμάσετε καβούρι παϊδάκι με λαδολέμονο και lemongrass, θράψαλο χιουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μαϊντανό και λάδι τρούφας, χτένια ceviche από την σεβιτσερία τους, καραβίδες αχνιστές, γιουβετσάκι με γαρίδες, καλαμάρι σχάρας με φάβα και χταπόδι σχάρας, ψημένα στην εντέλεια. Αναζητήστε και το μενού με πιάτα ημέρας που ο σεφ δημιουργεί από διαλεχτές πρώτες ύλες που προμηθεύεται από την τοπική αγορά. 

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Athens

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.