Μία νέα γαστρονομική εμπειρία από το "Soil" στο Αλεποχώρι

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο και ο Τάσος Μαντής ανοίγουν τον κήπο τους στο κοινό.

Soil στο Αλεποχώρι: Ο Τάσος Μαντής και ο μαστρο-Μπάμπης

Ο Τάσος Μαντής είναι ένας από τους πρώτους σεφ στην Ελλάδα που εφάρμοσαν την farm to table φιλοσοφία τους στα υψηλότερα κλιμάκια της γεύσης. Σε μια διαδικασία που εξελίσσεται και εμπλουτίζεται διαρκώς, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "Soil" ανοίγει την πόρτα της  έμπνευσής του και υποδέχεται τους φίλους του στον κήπο του στο Αλεποχώρι για να ζήσουν μία ολιστική γαστρονομική εμπειρία. 

Η γήινη φιλοσοφία του εστιατορίου, με την υπογραφή του σεφ Μαντή, παρουσιάζεται σε όλο της το φάσμα μέσα από το "Alepochori Experience”, εκεί όπου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη βιώσιμη γαστρονομία και τις μεθόδους με τις οποίες οι πρώτες ύλες τροφοδοτούν το βραβευμένο και με Green Michelin Star εστιατόριο

Αλεποχώρι: Πηγή έμπνευσης η γη

Η παραγωγή του κήπου, τα βότανα και τα λουλούδια αποτελούν την πυξίδα για τη σύλληψη και τη δημιουργία των πιάτων του "Soil" σε καθημερινή βάση και για πρώτη φορά το εστιατόριο δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει συνολικά τη farm to table προσέγγισή του. Το "Alepochori Experience” ξεκινά από το σπίτι του "Soil" στο Παγκράτι και συνεχίζεται στον κήπο στο Αλεποχώρι με ξεναγούς τον σεφ Τάσο Μαντή και τον πατέρα του, τον μαστρο-Μπάμπη. 

Soil στο Αλεποχώρι 3

Εκεί μια μοναδική βιωματική εμπειρία γεύσης και επαφής με τη φύση ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλες τις αγνές πρώτες ύλες. Μαζί με τον σεφ και την εξειδικευμένη ομάδα του "Soil", θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει βότανα τα οποία στη συνέχεια θα δοκιμάσει σε πιάτα, ανακαλύπτοντας την αξία και τα οφέλη της εποχικής καλλιέργειας, αλλά και τον πλούτο και την κληρονομιά της ελληνικής γης. 

Soil στο Αλεποχώρι 5

Aπό τη γη στο πιάτο 

Το "Alepochori Experience” ολοκληρώνεται στο νεοκλασικό του Παγκρατίου, στο chef's table μέσα από την ανοιχτή κουζίνα και την άμεση επικοινωνία με τη δημιουργική διαδικασία της ομάδας. Όλα όσα συλλέχθηκαν νωρίτερα στον κήπο στο Αλεποχώρι αναγεννιούνται σε συνταγές γήινης φιλοσοφίας με τον σεφ Τάσο Μαντή να επιμελείται τα πιάτα και να μυεί τους καλεσμένους στη δική του γαστρονομική φιλοσοφία.

Soil στο Αλεποχώρι 6

Μια φιλοσοφία που είναι βαθιά ριζωμένη στη γη, στις αρχές της βιωσιμότητας και της zero waste πολιτικής. Τα επιλεγμένα κρασιά από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα συντροφεύουν και αναδεικνύουν τις γεύσεις.

Soil στο Αλεποχώρι 1

Soil στο Αλεποχώρι 2

Με σεβασμό και αγάπη για την πρώτη ύλη, το γαστρονομικό ταξίδι του "Alepochori Experience” μεταφέρει το γήινο πνεύμα του εστιατορίου με κύριο παρονομαστή τη βιωσιμότητα και από τον Ιούνιο προσκαλεί τους φίλους του "Soil" να έρθουν σε επαφή με τον φυσικό κόσμο του για να ζήσουν μία μοναδική και ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.