Food & wine pairing με νεοκοσμίτικα κρασιά στο "Classico bistro"

Μια βραδιά όπου κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια και τη Χιλή θα συνδυαστούν με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα ενός μενού γευσιγνωσίας 5 σταδίων.

Classico Bistro

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου το κομψό "Classico Bistro" στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει μια μοναδική οινική βραδιά όπου οι σεφ Θοδωρής Μήτογλου και Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης θα συνεργαστούν δημιουργικά με τον sommelier Χρήστο Παπαδόπουλο. 

Classico Bistro

Συγκεκριμένα, το μενού 5 σταδίων που θα παρουσιάσουν οι σεφ θα συνδυαστεί με κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και τη Χιλή τα οποία εισάγει η εταιρία "oenocosmos" και περιλαμβάνει ελληνική γαρίδα sashimi με λευκό ταραμά και αβγοτάραχο σε άζυμο ψωμί (Sauvignon Blanc, Escapades, South Africa), τραγανό "σπανακόριζο με κρέμα σπανακόριζου και βολάκι Άνδρου (Chardonnay, Hahn Winery, California USA), παστίτσιο με χταπόδι μπολονέζ και μπεσαμέλ ντομάτα με βασιλικό (Pinot Noir, Hahn Winery, California USA), ριζότο μιλανέζε με μάγουλο Iberico και σάλτσα από το μαγείρεμά του (Adobe Reserva Carmenere, Emiliana Organic Vineyards, Chile) και ελληνικό τιραμισού με κρέμα από ανθότυρο σε ντακουάζ ελληνικού καφέ και σιρόπι μαυροδάφνης. Η προσέλευση θα γίνει κατόπιν κρατήσεων ενώ οι ενδιαφερόμενοι βιαστείτε γιατί οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Θεσσαλονίκη | Τηλ.: 6943578475, 2310421699 | Κόστος: 50€ | Ώρα προσέλευσης: 8.30 μ.μ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Coda Dessert Dining": Το γλυκό με νέους κανόνες

Επαναπροσδιορίζοντας τις νόρμες της καλοφαγίας, ο René Frank, chef-συνιδιοκτήτης του πρώτου -και μοναδικού- εστιατορίου επιδορπίων στη Γερμανία, καλιμπράρει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής σε στέρεες γευστικές ερμηνείες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
05/07/2024