Η νέα εποχή του "Izakaya"

Το γνωστό στέκι ιαπωνικής fusion κουζίνας άλλαξε πόστο και επανήλθε ανανεωμένο.

Izakaya

Το "Izakaya", ένα από τα πιο γνωστά στέκια ιαπωνικής fusion κουζίνας, που μετρά 7 χρόνια παρουσίας στην κολωνακιώτικη γαστρονομική πιάτσα, μεταφέρθηκε πρόσφατα σε ένα κομψό διατηρητέο κτίριο στη Λουκιανού, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του σε νέο πόστο. 

Izakaya

Η κουλτούρα της χώρας των χρυσάνθεμων είναι η έμπνευση του σχεδιασμού της σάλας του bar-restaurant, που επιμελήθηκε η "GJP Design & Construction" με κυρίαρχα χρώματα το μαύρο και το κόκκινο και στοιχεία ιαπωνικού design όπου το μπαμπού δένει αρμονικά με μάρμαρο, ξύλο και γυαλί. Σε πρώτο πλάνο στο βάθος η ανοιχτή κουζίνα και το raw bar με την ομάδα των μαγείρων σε εγρήγορση ενώ οι παρέες απολαμβάνουν στην μπάρα με τα αναπαυτικά stools ή σε ωραίες γωνιές, φαγητό και ποτό σε χαλαρό mood με μουσικές σε υψηλά ντεσιμπέλ. Οι Γιάννης Μωράκης, Πέτρος και Πάτροκλος Πιτσιλής, Πέτρος Απαλάκης και ο Μιχάλης Ανδρούτσος, με οικοδεσπότη τον αλέγκρο Γιώργο Μακρυγιάννη και manager τον Μίμη 'Άρεφ ποντάρουν σε ένα ανανεωμένο πλάνο ολοκληρωμένης πρότασης εξόδου που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη γαστρονομία. 

Izakaya

Τα ηνία στην κουζίνα κρατά ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης που, μαζί με τον head chef Θοδωρή Κουσαθανά σχεδίασαν ένα μενού που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ιαπωνικών fusion προτάσεων με επιρροές από τη Λατινική Αμερική. Η robata που ψήνει μια επιλεγμένη γκάμα κοπών με ιαπωνική μπριγκέτα, εδώ έχει ενεργό ρόλο ενώ στο μενού παίζουν γευστικές βερσιόν από ζεστά ορεκτικά, ωμά και signature rolls. Τα ταρτάκια από τραγανό gyoza skin με γουακαμόλε και "μαδημένο" king crab που μαρινάρουν με koshu δίνουν καλή πάσα στην ευχάριστη αψάδα και comfort στρογγυλάδα της tuna maguro salad με noodles από φαγόπυρο, tataki τόνου, μανιτάρια enoki και ντρέσινγκ από miso με ponzu, που μπορεί να λέγεται "κρύα σαλάτα" και να προτείνεται στη λογική της σαλάτας, όμως είναι απολαυστική και ως κυρίως. Το carpaccio φαγκρί με τσίλι και dressing από passion fruit και grape fruit είναι ενδεικτικό παράδειγμα της βαρύτητας που δίνουν στα ωμά, όπως και το λαυράκι tiradito -που συνήθως φτιάχνουν με ιαπωνικό μαγιάτικο- με dressing πίκλας jalapeño και αυγά σολομού που του ταιριάζουν πολύ. Από rolls, το dragon roll με καψαλισμένο χέλι, σολομό και πικάντικη μαγιονέζα σε μετρημένη ποσότητα, και το ceviche roll με μαριναρισμένο λαυράκι, ζητούν pairing με την μπάρα ενώ από τα κυρίως, η Wagyu flap φτάνει με τα αρώματα του ιαπωνικού κάρβουνου σωστά ψημένη συνοδεία πικάντικης σάλτσας μοσχαριού και σάλτσας από εσαλότ και miso. 

Izakaya

Η μπάρα έχει ενδιαφέρον και τη λίστα των κοκτέιλ υπογράφει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος με παραλλαγές κλασικών αλλά και προτάσεις με εντάσεις και προφίλ προσαρμοσμένα στο ύφος και τις γεύσεις των πιάτων. Αξιόλογη και η λίστα των κρασιών, που περιλαμβάνει 80 και πλέον ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, την οποία έχει επιμεληθεί ο Μίμης 'Άρεφ όπως και τη μικρή γκάμα επιλογών σάκε.

(+) Oι αρμονίες στα pairings είναι ενδεικτικές της άψογης συνεργασίας κουζίνας και μπάρας.
(-) Αν περιοριστούν ελαφρά οι υψηλές οξύτητες σε κάποια πιάτα θα αναδειχτεί ακόμα καλύτερα η άριστη πρώτη ύλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!