Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο επιστρέφει

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Οινόραμα 2023.

Οινόραμα 2023 © Οινόραμα

Το Οινόραμα αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα από το 1994. Με άλλα λόγια, την έκθεση κρασιού που, παρότι φέτος κλείνει τα 30 της χρόνια, παραμένει φρέσκια, δυναμική και άκρως αποτελεσματική.

30 χρόνια Οινόραμα

Το σημαντικότερο οινικό γεγονός της Ελλάδας, κάθε χρονιά, επανέρχεται στο Ζάππειο στις 4, 5 και 6 Μαρτίου - στο χώρο που έχει ταυτιστεί μαζί του και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του ελληνικού κρασιού.Οι ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε walking distance από το Ζάππειο Μέγαρο, εξασφαλίζουν τις ιδανικότερες συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης. 

Στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του κρασιού, το Οινόραμα παρουσιάζεται πιο ευέλικτο από ποτέ, χρήσιμο και προσιτό σε όλους, καταναλωτές και επαγγελματίες, με πρωταγωνιστή –τι άλλο;– το ίδιο το κρασί. Λειτουργώντας σαν μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας, προβάλλει πολυδιάστατα τα εκθέματά της.

> Διάβασε ακόμη: Ο Παναγιώτης Κατσούδας ζει το κρασί σαν ταξίδι

Φέτος, θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 300 ελληνικά και ξένα οινοποιεία, όλοι οι οινοποιοί και τα κορυφαία κτήματα της χώρας μας, ενώ όπως πάντοτε η Πλατεία Γευσιγνωσίας θα φροντίσει για τις δοκιμές όλων των νέων κυκλοφοριών. Ασφαλώς, δε γίνεται να μην υπάρξουν και οι οινικές αποκαλύψεις, με μικρά, λιγότερο γνωστά ή και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες αμπέλου, φυσικά κρασιά και, γενικότερα, κρασιά ιδιαίτερων οινοποιητικών τεχνικών ή και πραγματικά σπάνιων γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Ελλάδας (αφανείς ποικιλίες).


Info

4, 5 και 6 Μαρτίου 2023
Η έκθεση χωρίζεται σε 6 χρονοθυρίδες των τεσσάρων ωρών (δύο ανά ημέρα: πρωί 10:00 - 14:00 και απόγευμα 15:00 - 19:00 με μία ώρα διάλειμμα ενδιάμεσα).
Το κόστος εισόδου για κάθε τετράωρη περίοδο είναι 15€ (φοιτητές 12€).
Το ολοήμερο εισιτήριο (1-day pass, είσοδος και στις δύο περιόδους) κοστίζει 25€ (φοιτητές 20€).
Το τριήμερο εισιτήριο (3-day pass, είσοδος σε όλες τις περιόδους), κοστίζει 35€ (φοιτητές 30€) και είναι η καλύτερη λύση για τους επαγγελματίες.
Προπώληση μέσω viva.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.