"Innamorata" και "Jackie is on Fire": Δύο γευστικοί κόσμοι σε μεσοτοιχία

Ιταλική κουζίνα ή καρνιβορική πληθωρικότητα; Στην Αβάνα, δεν υπάρχει δίλημμα, μόνο επιλογές.

Οι χώροι των εστιατορίων Innamorata και Jackie is on fire στην Αβάνα του Χαλανδρίου

Εκτός από πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα τυγχάνει να ονομάζεται και η ευρύτερη περιοχή ακριβώς πάνω από το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισιάς, στο ύψος του Κολεγίου Αθηνών. Για τους μη έχοντες γνώση, πρόκειται για ένα σχεδόν speakeasy κομμάτι της πόλης στο οποίο συνυπάρχουν πιτσιρικάδες, foodies, ζευγάρια, επιχειρηματίες και σινεφίλ. Οι τελευταίοι προέρχονται συνήθως από τον ομώνυμο κινηματογράφο που φρόντισε να 'βαπτίσει' τη γειτονιά του (κάτω) Χαλανδρίου -και όχι Ψυχικού, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν- αλλά και να γίνει η πιάτσα δύο σχετικά φρέσκων γευστικών projects -"Innamorata" και "Jackie is on Fire"- που φέρουν την επιμέλεια του σεφ Γιάννη Κοσμαδάκη ("Malconi’s"). 

Στην Αβάνα για τα "Innamorata" και "Jackie Is On Fire"

Αρχικά, εμφανίστηκε περίπου στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου το "Innamorata", που πατά σε στέρεες ιταλικές βάσεις και τοποθετεί στο επίκεντρο του γευστικού του focus την κουζίνα της γείτονος χώρας, που είναι πιθανότατα και η πιο αγαπητή διαχρονικά στην πόλη.

Τραπέζια στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Άποψη του εσωτερικού στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Ο χώρος στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Στο "Innamorata" λοιπόν, θα ξεκινήσεις με κάποια αλλαντικά (από coppa και σαλάμια μέχρι μορταδέλα από wagyu) και προσεκτικά διαλεγμένα τυριά, θα συνεχίσεις με κλασικές σαλάτες και antipasti, για να καταλήξεις στο δίπτυχο (φρέσκια) πάστα/ πίτσα. 

Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν 11 προτάσεις σε κλασικές κυρίως κατευθύνσεις αλλά και ιδιαίτερες επιλογές ανάμεσα σε αυτές όπως για παράδειγμα η vegan μπολονέζ με κινόα ή τα maltagliati all'anatra, με ραγού πάπιας, ενώ στη δεύτερη θα κληθείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 10 σωστά ψημένες πίτσες. Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχουν και μερικές προτάσεις κρέας και ψάρι. Στην κουζίνα εδώ βρίσκεις καθημερινά τον Δημήτρη Μαρδάκη ("Zurbaran", "Grecotel"). 

Διαβάστε Επίσης

Λίγο αργότερα, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, έκανε πρεμιέρα και το "Jackie Is On Fire", το οποίο τοποθετεί την καρνιβορική του δράση σε τρεις άξονες. Το τεξανό μπάρμπεκιου, η parilla και τα σάντουιτς/burgers είναι οι πυλώνες της φιλοσοφία του, με το ποιοτικό κρέας να χωρά σε κάθε έναν από αυτούς. 

Brisket, pulled pork, ribs, κοπές στα κάρβουνα, Black Angus και olive fed, δικά τους λουκάνικα, smashed burgers και σάντουιτς με λαχταριστές παρασκευές είναι μόνο μερικά από όσα συναντά κανείς εδώ. 

Η εξωτερική πρόσοψη στο εστιατόριο Jackie is on fire στο Χαλάνδρι

Ο χώρος στο εστιατόριο Jackie is on fire στο Χαλάνδρι


Info

"Innamorata": Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6756733
Καθημερινά από τις 18.00, Σαβ.-Κυρ. από τις 12.00

"Jackie Is On Fire": Λυκούργου 5Β, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6741749
Καθημερινά από τις 17.00, Παρ., Σαβ., Κυρ. από τις 13.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Innamorata

Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.