Gastronomy Lab: Φουτουρισμός, θησαυροί της ελληνικής γης και επιδόρπια χωρίς λακτόζη στο πρόγραμμα της 3ης μέρας

Τι περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα του project θεματικών παρουσιάσεων, που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA;

Κοτέιλ

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, δίνει το "παρών" στη σκηνή σε ένα δυνατό τεραήμερο με ζωντανές γαστρονομικές επιδείξεις και debates που διεγείρουν σημαντικούς προβληματισμούς για το ρόλο της εστίασης στη διατήρηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Τι θα δούμε λοιπόν την προτελευταία μέρα στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Gastronomy Lab στο Hall 4; 

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης (11 π.μ-12 μ.μ), δεινός υποστηρικτής της εντοπιότητας, θα εστιάσει σε χόρτα και βότανα της ελληνικής γης, ενώ στη συνέχεια ο Martin Millouet (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), pastry chef στο θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην "Ecole Ritz Escoffier", θα παρουσιάσει το "Solstice", ένα πολλαπλών στρώσεων επιδόρπιο χωρίς λακτόζη, με έμπνευση από το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο. Το εστιατόριο "Cantina", στη Σίφνο, ένα από τα τέσσερα που τιμώνται κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα βραβευτεί για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία του (1.30 μ.μ-2 μ.μ), μετά το "Peskesi" και τη "Μαραθιά", που προηγήθηκαν την πρώτη και δεύτερη μέρα του Gastronomy Lab. Το Master class, που θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο "Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία" (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ), θα εστιάσει στις πρόσφατες καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, το παράδειγμα του "Paradiso", κορυφαίου μπαρ στον κόσμο, design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα. Την τρίτη μέρα κλείνει ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας (4.45 μ.μ-5.45 μ.μ), που θα αποδώσει τον ελληνικό χειμώνα με την προσωπική γαστρονομική του ματιά. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.