Τι θα δούμε στο τετραήμερο του Gastronomy Lab

Ένα καλά μελετημένο line-up αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας θα δώσει το «παρών» στη σκηνή του νέου project θεματικών παρουσιάσεων που σηκώνει αυλαία για πρώτη χρονιά στην προσεχή HORECA.

Gastronomy Lab

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 

Γαστρονομία

Στο "γαστρονομικό εργαστήρι" - "Gastronomy Lab", θα φιλοξενηθούν γνωστοί 'Έλληνες σεφ και διεθνώς καταξιωμένοι επαγγελματίες σε μια σειρά από εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της γαστρονομίας. Στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Gastronomy Lab στο Hall 4, θα φιλοξενηθούν ηχηρά ονόματα άρτι αφιχθέντα από τη Γαλλία όπως ο pastry chef Luc Debove, MOF Glacier και Δ/ντης της ENSP (Ecole Nationale Superieure de Patisserie) από την Λυών, που θα παρασκευάσει γλυκά χωρίς γλουτένη, καθώς και ο Martin Millouet, pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier, που θα εστιάσει στα γλυκά χωρίς λακτόζη παρασκευάζοντας το "Solstice". Την τιμητική της όμως θα έχει και η Ιταλία με τον Vito Monaco, έναν από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της γενιάς του, ο οποίος ξεχωρίζει κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα πιτσας, και μαζι με τον Luciano Sorbillo, θα παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και θα μιλήσουν για την ιστορία της. 

Πίτσα

Το πάνελ συζήτησης με την "ΘrefCE" και το "Plat Institute" από την Βαρκελώνη, με θέμα "HORECA και τροφικά απόβλητα: ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις" αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως και το Master class, που θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο "Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία". Το Master Class θα εστιάσει στις πρόσφατες καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, το παράδειγμα του κορυφαίου μπαρ στον κόσμο "Paradiso", design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα. 

GASTRONOMY LAB

Από τη σκηνή του Gastronomy Lab φυσικά δεν θα λείπει η εμπειρία των Έλλήνων chefs, pastry chefs και bakery chefs, που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Μια δυνατή κάστα Ελλήνων επαγγελματιών αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κονταράτο, Χάρη Παπαλίτσα, Γρηγόρη Χέλμη, Δημήτρη Κατριβέση, Θάνο Στασινό, Γιώργο Τρουμούχη, Γιώργο Στυλιανουδάκη, Γιάννη Μπαξεβάνη, Δημήτρη Παμπόρη, Μιχάλη Ντουνέτα, Δημήτρη Φραγκογιάννη, Μαρίνο Κοσμά, Ελπίδα Γαλανοπούλου και Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο θα δώσει μαθήματα, εντοπιότητας, πρωτοπορίας και ευεξίας ενώ θα βραβευτούν και 4 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία τους.

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/
Χορηγός επικοινωνίας: Αθηνόραμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.