Τι θα δούμε στο τετραήμερο του Gastronomy Lab

Ένα καλά μελετημένο line-up αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας θα δώσει το «παρών» στη σκηνή του νέου project θεματικών παρουσιάσεων που σηκώνει αυλαία για πρώτη χρονιά στην προσεχή HORECA.

Gastronomy Lab

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 

Γαστρονομία

Στο "γαστρονομικό εργαστήρι" - "Gastronomy Lab", θα φιλοξενηθούν γνωστοί 'Έλληνες σεφ και διεθνώς καταξιωμένοι επαγγελματίες σε μια σειρά από εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της γαστρονομίας. Στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Gastronomy Lab στο Hall 4, θα φιλοξενηθούν ηχηρά ονόματα άρτι αφιχθέντα από τη Γαλλία όπως ο pastry chef Luc Debove, MOF Glacier και Δ/ντης της ENSP (Ecole Nationale Superieure de Patisserie) από την Λυών, που θα παρασκευάσει γλυκά χωρίς γλουτένη, καθώς και ο Martin Millouet, pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier, που θα εστιάσει στα γλυκά χωρίς λακτόζη παρασκευάζοντας το "Solstice". Την τιμητική της όμως θα έχει και η Ιταλία με τον Vito Monaco, έναν από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της γενιάς του, ο οποίος ξεχωρίζει κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα πιτσας, και μαζι με τον Luciano Sorbillo, θα παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και θα μιλήσουν για την ιστορία της. 

Πίτσα

Το πάνελ συζήτησης με την "ΘrefCE" και το "Plat Institute" από την Βαρκελώνη, με θέμα "HORECA και τροφικά απόβλητα: ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις" αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως και το Master class, που θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο "Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία". Το Master Class θα εστιάσει στις πρόσφατες καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, το παράδειγμα του κορυφαίου μπαρ στον κόσμο "Paradiso", design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα. 

GASTRONOMY LAB

Από τη σκηνή του Gastronomy Lab φυσικά δεν θα λείπει η εμπειρία των Έλλήνων chefs, pastry chefs και bakery chefs, που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Μια δυνατή κάστα Ελλήνων επαγγελματιών αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κονταράτο, Χάρη Παπαλίτσα, Γρηγόρη Χέλμη, Δημήτρη Κατριβέση, Θάνο Στασινό, Γιώργο Τρουμούχη, Γιώργο Στυλιανουδάκη, Γιάννη Μπαξεβάνη, Δημήτρη Παμπόρη, Μιχάλη Ντουνέτα, Δημήτρη Φραγκογιάννη, Μαρίνο Κοσμά, Ελπίδα Γαλανοπούλου και Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο θα δώσει μαθήματα, εντοπιότητας, πρωτοπορίας και ευεξίας ενώ θα βραβευτούν και 4 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία τους.

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/
Χορηγός επικοινωνίας: Αθηνόραμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.