Παράδοση, εκσυγχρονισμός, Γαλλία και Ιταλία σε συνάντηση κορυφής τη 2η μέρα του Gastronomy Lab

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA, ξεκίνησε δυναμικά. Τι θα δούμε τη δεύτερη μέρα;

Γαστρονομία

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, δίνει το "παρών" καθημερινά στη σκηνή και η πρώτη μέρα ξεκίνησε δυναμικά. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας; 

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Γιώργος Τρουμούχης (11 π.μ-12 μ.μ), γνωστός για την ενδελεχή του έρευνα στη ροδίτικη κουζίνα, θα παρουσιάσει τον τρόπο εκσυγχρονισμού της, χωρίς όμως να χάνει την παραδοσιακή της ταυτότητα. Τη σκυτάλη παίρνει ο pastry chef Luc Debove (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), (Meilleur Ouvrier de France, World championship Ice Cream, Executive Pastry Chef at École Ducasse – École Nationale Supérieure de Pâtisserie – ENSP), με μια παρουσίαση που θα εστιάσει σε γλυκά χωρίς γλουτένη, ενώ στη συνέχεια (1.30 μ.μ-2 μ.μ), το εστιατόριο "Μαραθιά", στην Τήνο, ένα από τα τέσσερα που θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα βραβευτεί για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία του. Την αρχή έκανε σήμερα, το "Peskesi" στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Διαβάστε Επίσης

Το πάνελ συζήτησης με την "ΘrefCE" και το "Plat Institute" από την Βαρκελώνη, με θέμα "HORECA και τροφικά απόβλητα: ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις" (2.15 μ.μ.-3.15 μ.μ) αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ την τιμητική της θα έχει και η Ιταλία με τον Vito Monaco, έναν από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της γενιάς του, ο οποίος ξεχωρίζει κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα πίτσας, που, μαζί με τον Luciano Sorbillo, θα παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και θα μιλήσουν για την ιστορία της (3.30 μ.μ-4.30 μ.μ). Το πρόγραμμα κλείνει με τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη (4.45 μ.μ-5.45 μ.μ) σε μια ενδιαφέρουσα απόδοση της αγιορείτικης κουζίνας, που με άνεση μπορεί να δηλώσει παρούσα στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας.

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.