Παράδοση, εκσυγχρονισμός, Γαλλία και Ιταλία σε συνάντηση κορυφής τη 2η μέρα του Gastronomy Lab

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA, ξεκίνησε δυναμικά. Τι θα δούμε τη δεύτερη μέρα;

Γαστρονομία

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, δίνει το "παρών" καθημερινά στη σκηνή και η πρώτη μέρα ξεκίνησε δυναμικά. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας; 

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Γιώργος Τρουμούχης (11 π.μ-12 μ.μ), γνωστός για την ενδελεχή του έρευνα στη ροδίτικη κουζίνα, θα παρουσιάσει τον τρόπο εκσυγχρονισμού της, χωρίς όμως να χάνει την παραδοσιακή της ταυτότητα. Τη σκυτάλη παίρνει ο pastry chef Luc Debove (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), (Meilleur Ouvrier de France, World championship Ice Cream, Executive Pastry Chef at École Ducasse – École Nationale Supérieure de Pâtisserie – ENSP), με μια παρουσίαση που θα εστιάσει σε γλυκά χωρίς γλουτένη, ενώ στη συνέχεια (1.30 μ.μ-2 μ.μ), το εστιατόριο "Μαραθιά", στην Τήνο, ένα από τα τέσσερα που θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα βραβευτεί για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία του. Την αρχή έκανε σήμερα, το "Peskesi" στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Διαβάστε Επίσης

Το πάνελ συζήτησης με την "ΘrefCE" και το "Plat Institute" από την Βαρκελώνη, με θέμα "HORECA και τροφικά απόβλητα: ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις" (2.15 μ.μ.-3.15 μ.μ) αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ την τιμητική της θα έχει και η Ιταλία με τον Vito Monaco, έναν από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της γενιάς του, ο οποίος ξεχωρίζει κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα πίτσας, που, μαζί με τον Luciano Sorbillo, θα παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και θα μιλήσουν για την ιστορία της (3.30 μ.μ-4.30 μ.μ). Το πρόγραμμα κλείνει με τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη (4.45 μ.μ-5.45 μ.μ) σε μια ενδιαφέρουσα απόδοση της αγιορείτικης κουζίνας, που με άνεση μπορεί να δηλώσει παρούσα στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας.

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.