"Frantzén" και στο Λονδίνο

Το χαρτοφυλάκιο των εστιατορίων του "Harrods" εμπλουτίζεται φέτος φέρνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κουζίνα με την υπογραφή του Σουηδού star chef Björn Frantzén.

Frantzén

Το χαρτοφυλάκιο των εστιατορίων του "Harrods" εμπλουτίζεται φέτος φέρνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κουζίνα με την υπογραφή του Σουηδού star chef Björn Frantzén. Ο Frantzén είναι από τις εμβληματικότερες παρουσίες της σκανδιναβικής γαστρονομικής σκηνής και, στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο "Frantzén" (#25 στα Wold’s 50 Best Restaurants) στη Στοκχόλμη, αποδίδει τη δική του γευστική μετάφραση της σκανδιναβικής κουζίνας.

Frantzén

Η μαγειρική του προσέγγιση στηρίζεται στην αντιμετώπιση του γεύματος ως πολυαισθητηριακής εμπειρίας, ενώ η κουζίνα του είναι αμάλγαμα του γαλλικού και σκανδιναβικού γαστρονομικού του υπόβαθρου, ενίοτε με την προσθήκη του ιαπωνικού στοιχείου. "Εργάστηκα στην Αγγλία στις αρχές της καριέρας μου, και η εικόνα που διαμόρφωσα ήταν αυτή μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις στον κόσμο, οπότε αισθάνομαι ότι είναι σωστό να επιστρέψω ανοίγοντας ένα εστιατόριο. Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει διάφορες ευκαιρίες στην πόλη, αλλά καμία δεν με αντιπροσώπευε. Είναι τιμή μου να ανοίγω στο "Harrods”", δήλωσε ο σεφ στην ανακοίνωση του opening του νέου και πρώτου του εστιατορίου σε βρετανικό έδαφος που αναμένεται να ανοίξει εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Frantzén

Σημειώνεται ότι το Harrods είναι, μεταξύ άλλων, και γαστρονομικός προορισμός, που προσφέρει μια ευρεία γκάμα εμπειριών, σε χώρους που περιλαμβάνουν από champagne bar και cafés, όπως το εμβληματικό "The Tiffani Blue Box Café", μέχρι εστιατόρια με τις ηχηρές υπογραφές των Jason Atherton, Tom Kerridge, Vineet Bhatia και Gordon Ramsay.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια