Hasapika: Το sushi των γιορτών είναι στη Βαρβάκειο

Το πιο ανατρεπτικό sushi bar της Αθήνας είναι το ιδανικό pit stop για τα διαλείμματα από το shopping των γιορτινών προμηθειών, ακριβώς εκεί όπου χτυπά ο γευστικός παλμός της πόλης: τη Βαρβάκειο Αγορά.

Hasapika © Λεωνίδας Τούμπανος

Με έμπνευση από τα μεγάλα foodmarkets της Ευρώπης, αλλά και όραμα εντελώς αθηναϊκό, τα "Hasapika" είναι ένα από τα πιο βροντερά σουξέ του τελευταίου έτους. Ένα project που ήρθε για να αλλάξει το πρόσωπο της κεντρικής αγοράς της πόλης, κατάφερε να προικίσει τη Βαρβάκειο με ανατρεπτική διάθεση και κοσμοπολίτικο αέρα από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, δίνοντας στην καρδιά των προμηθειών της πόλης τη δυνατότητα να εκφράσει τη γευστική της αγνότητα μέσα από μια πολύ απλή, αλλά και συναρπαστική ιδέα: ένα ταβερνοσουσάδικο που, μέσα από εκλεκτά ρολάκια, nigiri και sashimi, αλλά και σεβίτσε, ταρτάρ, τηγανιές, ψαρόσουπες και φρέσκα ζυμαρικά, φέρνει τη νοστιμιά των κορυφαίων πρώτων υλών της αγοράς, από… τον πάγκο στο πιάτο.

Hasapika Βαρβάκειος
Λεωνίδας Τούμπανος

Έτσι, οι θησαυροί της Βαρβάκειου γίνονται βάση για λαχταριστές, ακομπλεξάριστες νοστιμιές που συνδυάζουν Ιαπωνία, Ιταλία και Ελλάδα, ενώ το χαλαρό, urban σκηνικό που ξεδιπλώνουν τα "Hasapika" στη δεξιά πτέρυγα της αγοράς (έναν διάδρομο απόσταση από την κεντρική ψαραγορά της Αθήνας, δηλαδή), γίνεται το ιδανικό pit stop για τα διαλείμματα από το shopping των γιορτινών προμηθειών μας, ή απλά το ραντεβού μας για παρεΐστικη απόλαυση με άποψη, πριν ή μετά τις βόλτες μας στο στολισμένο Κέντρο της πόλης.

Hasapika Βαρβάκειος
Λεωνίδας Τούμπανος

Φυσικά, η απόλαυση δεν σταματά εκεί: το μενού, που εμπνέεται από ό,τι πιο φρέσκο και νόστιμο έχει να προσφέρει κάθε πρωί η ψαραγορά, ανανεώνεται καθημερινά και ταιριάζεται με αναπάντεχες οινικές επιλογές, ενώ η γιορτινή περίοδος μεταφράζεται σε ένα ζωηρό party mood που φέρνει στα "Hasapika" προχωρημένες λιχουδιές όπως φρέσκα όστρακα συνοδεία φίνων φυσσαλίδων, αλλά και ελληνικό χαβιάρι παρέα με premium vodka shots.

Αριστογείτονος 1, Αθήνα (Βαρβάκειος)
+302160707026

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"