"Casareccio": Γιορτές αλά ιταλικά στον Χολαργό

Ποιοτικές πρώτες ύλες στα πιο αναγνωρίσιμα γαστρονομικά trademarks της "Μπότας", σε απολαυστικές εκδοχές.

Casareccio © Λεωνίδας Τούμπανος

O ζεστός και οικείος χώρος, με τα γήινα χρώματα και τα καρό τραπεζομάντιλα στα τραπέζια, δίνει αβίαστα την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποια τρατορία στη γείτονα χώρα, την ίδια στιγμή που το φιλικό σέρβις θα σε κάνει να βιώσεις μια θαλπωρή εξ ολοκλήρου σπιτική. Παράλληλα, στην κουζίνα του "Casareccio" –που διόλου τυχαία μεταφράζεται από τα ιταλικά ως "σπιτικό"– η ομάδα που επιμελείται το γευστικό κομμάτι φροντίζει να μεταμορφώνει ποιοτικές πρώτες ύλες στα πιο αναγνωρίσιμα γαστρονομικά trademarks της "Μπότας", σε απολαυστικές εκδοχές. Γνήσια ιταλική κουζίνα, λοιπόν, σε ένα άκρως αυθεντικό περιβάλλον. Επί του πιάτου, όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται σε καλοφτιαγμένες επιλογές, όπως τα σπιτικά πράσινα ραβιόλι, γεμιστά με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, η πίτσα Καπρέζε (με βουβαλίσια μοτσαρέλα, πέστο Τζενοβέζε και ψητά ντοματίνια) και το σιγομαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο οσομπούκο με νιόκι πατάτας.

Περισσότερες πληροφορίες

Casareccio

Ξανθίππου 84, Χολαργός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.