"Δούκισσα": Η γιορτινή εκδοχή της τοπικής γεύσης

Φιλόξενο στέκι ταυτισμένο με την ελληνικότητα και τη σπιτική φροντίδα και προικισμένο με μια καταπράσινη αυλή-στολίδι στο Χαλάνδρι, η "Δούκισσα" γίνεται πεδίο δράσης εκλεκτής καλοφαγίας για όλες τις περιστάσεις.

Doukissa

Φιλόξενο στέκι ταυτισμένο με την ελληνικότητα και τη σπιτική φροντίδα και προικισμένο με μια καταπράσινη αυλή-στολίδι στο Χαλάνδρι, η "Δούκισσα" γίνεται πεδίο δράσης εκλεκτής καλοφαγίας για όλες τις περιστάσεις. Πόσο μάλλον για τις γιορτινές εξόδους, όπου ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και η θαλπωρή του τζακιού στη σάλα συντονίζονται υπέροχα με την απλόχερη αρχοντική κουζίνα, που επαναδιατυπώνει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα χωρίς να περιορίζεται σε ό,τι γράφει το μενού. Εποχικές προσθήκες με εκλεκτά υλικά πρωταγωνιστούν σε πιάτα-αστέρια, όπως το κριθαρότο μανιταριών με πικάντικο λουκάνικο και λάδι τρούφας, καθώς σιγοντάρουν τα all time classics μεζοδολογήματα. Το περίφημο χουνκιάρ μπεγεντί, τα ζουμερά σουτζουκάκια προβατίνας και το μερακλίδικο σπετζοφάι καθοδηγούν μαεστρικά το γευστικό ταξίδι. Εμβληματικές γεύσεις αναβιώνουν οι συνθέσεις μεζέδων που εμπλουτίζονται από τους ανάλαφρους ντοματοκεφτέδες με κρέμα βασιλικού.

Περισσότερες πληροφορίες

Δούκισσα

Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.