"Alpha Pi Deli & Wine Resto Bar": Festive shopping & eating

Alpha Pi

Eίναι από τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις μας το όμορφο "Alpha Pi Deli & Wine Resto Bar", που νοστιμίζει εδώ και λίγο καιρό το Πικέρμι ποικιλοτρόπως. Η μία πλευρά της προσωπικότητάς του είναι το κατάστημα delicatessen, όπου πλάι στο πολυβραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Alpha Pi βρίσκουμε ακόμα όλων των ειδών τα εκλεκτά καλούδια από κάθε μεριά της Ελλάδας, που θα απογειώσουν το γιορτινό τραπέζι στο σπίτι ή θα αμπαλαριστούν σε υπέροχα δώρα για τους foodies φίλους μας. Ο διπλανός χώρος του εστιατορίου, πάλι, αποπνέει κομψή σπιτική ζεστασιά κι έχει επικεφαλής στην ανοιχτή του κουζίνα τον ταλαντούχο σεφ Γιώργο Χαλιμούρδα, ο οποίος αξιοποιεί δημιουργικά τα πρώτης τάξης deli του μαγαζιού και σχεδιάζει ειδικά μενού για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ένεκα των ημερών, θα προνοήσουμε ασφαλώς για κράτηση και δεν θα παραλείψουμε να ρίξουμε μια ματιά στην πλούσια wine list που προσφέρει περί τις 200 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα σε ιδιαίτερα φιλικές τιμές, και αρκετές από αυτές και σε ποτήρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Alpha Pi Deli & Wine Resto Bar

Λεωφ. Μαραθώνος 56, Πικέρμι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.