"Ιταlίδα": Βέρο ιταλιάνικο πανόραμα

Kατάφωτη μάς υποδέχεται η αγαπημένη μας «Italiδα» στον Πειραιά, με γεύσεις αλλά και θέαμα που θα μας ταξιδέψουν στις γιορτινές παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας της.

Italida

Η νέα, ταλαντούχα σεφ του εστιατορίου Μαρίνα Ντεμολλάι προτείνει πιάτα που θα κάνουν τα επίσημα δείπνα των ημερών αξέχαστα, όπως το μπούτι από ορτύκι κονφί με τηγανητή πολέντα και σάλτσα Μαυροδάφνης ή το καρέ αρνιού γαλλικής κοπής σε κρούστα φιστικιού που φιγουράρουν στο ειδικό μενού της παραμονής των Χριστουγέννων. Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, πάλι, το μενού επιφυλάσσει από σούπα βελουτέ κόκκινης φακής με guanciale και σκόνη αβγοτάραχου μέχρι pinsa με γλυκιά κολοκύθα, σταφίδες και γκοργκοντζόλα, αλλά και ένα δελεαστικό χοιρινό κότσι μπρεζέ μαύρου χοίρου με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Η μεσόφωνος Ελένη Δάβου και ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης στο πιάνο θα συνοδεύσουν τα δύο gala dinners με τις ωραιότερες μελωδίες, από ιταλική καντσονέτα έως μιούζικαλ και τάνγκο, όλες με χρώμα ρετρό και ασφαλώς άκρως εορταστικό!

Περισσότερες πληροφορίες

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.