"Lost Athens": Επιστροφή στην Αρχελάου, με all day concept

Δε θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικότερο timing για να επανέλθει στα δρώμενα της πόλης το "Lost Athens".

Νέο Lost Athens Παγκράτι

Με ένα ολόφρεσκο ολοήμερο concept και ανανεωμένο χώρο αλλά και στο ιδανικότερο timing επέστρεψε στα δρώμενα της πόλης το "Lost Athens". Το δημοφιλές σποτ της Αρχελάου άνοιξε και πάλι τις πόρτες του από τις 9 Δεκεμβρίου έχοντας πια -μεταξύ άλλων- all day φιλοσοφία, αρκετά πιο ζεστό και οικείο χώρο και μία ανοιχτόκαρδη open kitchen.

lost athens

lost athens

Όλη μέρα "Lost"

Στο cozy εσωτερικό του λοιπόν -που διατηρεί τα industrial στοιχεία του- οι ημέρες ξεκινούν από νωρίς το πρωί (09.00) με μία 'βιτρίνα' χειροποίητων αρτοσκευασμάτων και γλυκών (ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει από σπιτική φοκάτσια και αντίστοιχες πίτες μέχρι red velvet cake κ.α.), συνοδεία πολύ καλού καφέ. Συνεχίζονται στο πεδίο του lunch, εκεί όπου η σεφ Ελένη Σαράντη επιλέγει πιάτα του βασικού μενού και τα πλαισιώνει με προτάσεις ημέρας, ακολουθώντας πάντοτε μεσογειακές γευστικές κατευθύνσεις. Αυτό άλλωστε υπόσχεται και το μενού του "Lost Athens": ένα μεσογειακό τραπέζι, φτιαγμένο με αγάπη.

Και πράγματι, αυτό επιτυγχάνεται και με το πλούσιο dinner, που αντλεί επιρροές σχεδόν από κάθε γωνιά της Μεσογείου, παρουσιάζοντάς τις υπό την οπτική της σεφ Σαράντη. Συναντάς μεταξύ άλλων προτάσεις όπως Αθηναϊκή με πατάτα, τσιπούρα, άνηθο και μάραθο, Μοσχαρόσουπα μπλανκέτ με καρότα και μανιτάρια, Σπαγγέτι με πουρέ σελινόριζα-τοπιναμπούρ, Χειροποίητο μαντί με ντομάτα με μπαχαρικά, γιαούρτι με σκόρδο και λεμόνι κονφί αλλά και φρέσκο ψάρι ημέρας σε σάλτσα λευκού κρασιού ή αρνίσιο μπούτι με εσπεριδοειδή.

Η γενικότερη φιλοσοφία όμως δεν περιορίζεται μόνο στις γεύσεις αλλά και στη συνήθεια του να μαζευόμαστε γύρω από ένα τραπέζι. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι άνθρωποι του "Lost Athens" στην ωριαία ανάπαυλά τους (17.00-18.00), σε ένα ενδιαφέρον αν μη τι άλλο task. 

Νέο Lost Athens Παγκράτι 4

Νέο Lost Athens Παγκράτι 1

Νέο Lost Athens Παγκράτι 3

Το φαγητό -αλλά όχι μόνο αυτό- πλαισιώνεται από μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που επιμελείται ο Γιώργος Καραμπίνης, η οποία κάνει focus στα natural wines και τους μικρούς οινοπαραγωγούς. Σε υψηλές στροφές και η μπάρα, με 8 πολύ ιδιαίτερες signature προτάσεις σε cocktails (που υπογράφει ο Βασίλης Νικήτας) με ξεκάθαρο -και εδώ- μεσογειακό πρόσημο καθώς και προσεγμένες επιλογές σε μπύρες.

Όταν τα φώτα χαμηλώσουν, δημιουργείται ένα πολύ πιο ατμοσφαιρικό feeling με ωραία ενέργεια και το "Lost Athens" αποκτά περισσότερο τον χαρακτήρα μπαρ, επιβεβαιώνοντας στο απόλυτο το καινούριο του concept. Εδώ υπάρχει πια ροή και νόστιμες αφορμές -κυριολεκτικά- από το πρωί μέχρι (αργά) το βράδυ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.