"Basegrill": ο αθηναϊκός ναός του κρέατος

Ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκου εξελίσσουν συστηματικά το ονομαστό τους εστιατόριο στο Περιστέρι, κρατώντας το στην αιχμή της κρεατοφαγικής σκηνής της πόλης.

basegrill1

Δεν είναι μονάχα το καλύτερο εστιατόριο κρέατος της Αθήνας αλλά και το πιο ιδιαίτερο το διάσημο "Basegrill" που συγκεντρώνει στο Περιστέρι κόσμο από ολόκληρη την πόλη. Αυτό είναι κάτι που οφείλεται χωρίς αμφιβολία στους δημιουργούς του, τον Σπύρο και τον Βαγγέλη Λιάκου, που σαν σύγχρονοι τροφοσυλλέκτες του 21ου αι. αποζητούν παθιασμένα την πλέον εκλεκτή πρώτη ύλη που μπορούν να βρουν προκειμένου να προσφέρουν το καλύτερο στο φανατικό κοινό του μαγαζιού. 

basegrill2

Έτσι, καλλιεργούν σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης με επιλεγμένους παραγωγούς που παράγουν προϊόντα ειδικά για αυτούς βάσει αυστηρών προδιαγραφών, φέρνουν εκ νέου στο προσκήνιο αυτόχθονες φυλές βοοειδών που κινδύνευαν να εξαφανιστούν, όπως ο αυθεντικός ελληνικός μαύρος χοίρος και η στεπική αγελάδα τύπου Κατερίνης, ενώ εδώ και λίγο καιρό προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας το δικό τους, πλήρως εξοπλισμένο παρασκευαστήριο κρέατος που ονομάζεται Metameat και εφοδιάζει το μαγαζί με εκλεκτά αλλαντικά.

basegrill3

Φίνο back bacon και ντελικάτη μορταδέλα, αμφότερα από μαύρο χοίρο, προσούτο προβατίνας αλλά και πολύ σπέσιαλ λουκάνικα από καλαρύτικο πρόβατο ή στεπική αγελάδα είναι ορισμένα από αυτά που κάνουν πλέον ακόμα πιο πλούσια την εμπειρία της κρεατοφαγίας που προσφέρει το "Basegrill" και ανυπομονούμε να χαρούμε τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν.

basegrill4

Πλάι τους βέβαια θα απολαύσουμε και όλα εκείνα τα διαχρονικά αστέρια που προτείνει η κουζίνα, όπως τα περίφημα αβγά μάτια σε φωλιά πατάτας και το ασυναγώνιστο συκώτι, ποντάροντας για τη συνέχεια σε εξαιρετικές κοπές για κάθε γούστο που θα διαλέξουμε από το εντυπωσιακό ψυγείο σιτέματος για να ψηθούν όπως πάντα με χειρουργική ακρίβεια. 

Περισσότερες πληροφορίες

Basegrill Athens

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.