"Τραβόλτα": Παρά θιν’αλός στο Περιστέρι

Ένα όνομα μια ιστορία είναι εδώ και μια δεκαετία το διάσημο εστιατόριο για ψάρι των αδερφών Λιάκου, με φανατικούς επισκέπτες από ολόκληρη την πόλη.

travolta1

Όσοι αγαπούν τις θαλασσινές γεύσεις γνωρίζουν καλά πως υπάρχουν ψαροταβέρνες, υπάρχει όμως κι ο "Τραβόλτα". Και αυτό διότι το ονομαστό μαγαζί του Περιστερίου είναι πραγματικά μια κατηγορία από μόνο του. Η ιστορία του ξεκινά τον Φεβρουάριο του 2012, όταν οι αδερφοί Λιάκου αποφασίζουν να αναλάβουν την δημοφιλή ταβέρνα του Λάκη Λαμπρόπουλου, του χορευτή των 80’s, και να ξεδιπλώσουν την τελετουργική σχέση που τους δένει με την πρώτη ύλη και την άριστη μεταχείριση της.

travolta2

Έτσι, τρία συνεργαζόμενα καΐκια προσφέρουν στο εστιατόριο από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του την καλύτερη ψαριά τους, ακολουθώντας τις αυστηρές προδιαγραφές του ως προς την ιδανικό τρόπο αλιείας αλλά και τον σεβασμό του για τους κανόνες της φύσης, της βιοποικιλότητας και της ίδιας της θάλασσας. Η κουζίνα, πάλι, μαγειρεύει ελεύθερα και προπαντός ευαίσθητα, χωρίς δηλαδή να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε μεγάλα ή μικρά και ταπεινά ψαράκια αλλά με μόνη έγνοια τη φρεσκάδα και τη γεύση της θάλασσας.

travolta3

Έχοντας τον τρόπο να φέρει την εκλεκτή πρώτη ύλη σε ρόλο πρωταγωνιστή κι επιτρέποντας της να λάμψει, δεν εκφράζεται μονάχα μέσα από το άριστο τηγάνι και την εξαιρετική σχάρα, αλλά και μέσα από πολύ ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ που στο πέρασμα του χρόνου έχουν αποκτήσει τον χαρακτήρα του κλασικού.

Μιλάμε για πιάτα όπως το πεντανόστιμο φρικασέ από φιλέτο σφυρίδας με άγρια χόρτα και αβγολέμονο, τη φάβα Σχοινούσας με χέλι καπνιστό, τον ροφό με μπάμιες ή το ασυναγώνιστο κοντοσούβλι με ολόκληρα ψητά καλαμαράκια περασμένα σε βέργα, που κάνουν τους φανατικούς επισκέπτες του "Τραβόλτα" από ολόκληρη την Αθήνα να επιστρέφουν ξανά και ξανά στο αγαπημένο τους στέκι.

Travolta

Πλάι σε όλα αυτά φροντίστε να μην παραλείψετε μια δοκιμή των εξαιρετικών house wines του μαγαζιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.