Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

seeds2

Την τελευταία φορά που έφαγα από τα χέρια του Δήμου Σαμουράκη ήταν στο "7 Food Sins" στην Πλάκα το 2019. Χάρηκα τότε μια ωραία, μοντέρνα κουζίνα με απρόσμενους δημιουργικούς συνδυασμούς σε ένα gastro pub με διάκριση Bib Gourmand (πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής) από τον Michelin. Τώρα όμως ο Σαμουράκης βρίσκεται στο δικό του όμορφο εστιατόριο τo "See/ds" (στο χώρο που ξεκίνησε το "CTC") προτείνοντας τη δική του fine dining γεύση με το όνομα του εστιατορίου να κάνει λογοπαίγνιο με το όνομά του ∙ see – ds, ήτοι Dimos Samourakis. Εν τω μεταξύ, μέχρι ν ανοίξει το "See/ds" με συνεταίρο τον φίλο του Αλέξανδρο Μπελλώνια, έκανε ένα tour μαθητείας σε αστεράτα, 2άστερα και 3άστερα εστιατόρια σε Ευρώπη και Αμερική σαν τα "Aska", "Aan De Poel", "Alchemist", "Gastrologik", "Lasarte", "Marcus" και "Roca Moo" , και επέστρεψε με κέφι και ιδέες. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή προς τη μοντέρνα σάλα όπου κυριαρχούν το ξύλο το λευκό και το καφέ, ενώ στο πατάρι υπάρχει ένα μοναστηριακό τραπέζι για σπέσιαλ περιπτώσεις.

See/ds

Η πρότασή του περιλαμβάνει 4 μενού γευσιγνωσίας (75, 95, και 125€) και ένα vegan (85€), αλλά μπορείς ευέλικτα να διαλέξεις και δύο βερσιόν αλά καρτ με 3 και 4 πιάτα στα 86€ και 115€ αντιστοίχως. Την κουζίνα του Σαμουράκη διατρέχει μια μεγάλη νοστιμιά και το νοιώθεις από την πρώτη μπουκιά με ένα σνακ φτιαγμένο από crispy παρμεζάνας σε σχήμα μανιταριού που έχει ανάμεσα τους υγρό βελούδο κρέμας μανιταριών. Τρώγοντας την αγκινάρα Ιερουσαλήμ άστραψε στο μυαλό μου η λέξη θαλπωρή, μ' ένα πολύ φινετσάτο τρόπο, συνδυασμένη με φετούλες από ωμά κάστανα, καρύδια και αφρό καφέ. Η κολοκύθα είναι πιάτο τολμηρό που συνδυάζει τη φρουτώδη της γλύκα με μια πρωτότυπη σάλτσα ξυδιού τρούφας και τη σκεπάζει εντυπωσιακά με κολοκυθόσπορους. Πασπαλισμένη με ξινούτσικη και φρουτώδη πούδρα βατόμουρου η δαγκάνα του αστακού γράφει δυναμικά και ταιριάζει πολύ με μαγιονέζα κάρυ. Το "See/ds" είναι από τα καλύτερα opening της σεζόν.

see/ds

Must taste

Καραβίδες 

See/ds

Έρχονται μόλις καψαλισμένες και το άρωμά τους μοσχοβολάει το άρωμά τους. Συντονίζονται ιδανικά με τα επίσης καψαλισμένα baby gem. Η σάλτσα βουτύρου με κρασί vin jaune και την ωραία της οξύτητα ταιριάζει γάντι.

Κόκορας

See/ds

Υπερ-νόστιμος, ζουμερός με τραγανή πέτσα και μεστή υφή, αληθινή δύναμη σαν βελούδινο γάντι του μποξ. Έχει συνοδεία ένα πολύ umami-σιο "μιλφέιγ" από σελινόριζα και σέσκουλα. Υποκλίνομαι στην comfort φινέτσα του.

Πανακότα 

See/ds

Μια πολύ πρωτότυπη σπεσιαλιτέ που κινείται ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό. Πανακότα που θυμίζει ώριμο κατσικίσιο τυρί, κόντρα από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοφιστικέ πικράδα κατιφέ, πανάλαφρος αφρός από κατσικίσιο γάλα. 

Περισσότερες πληροφορίες

See/ds

Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.