"Comal": Γιορτινό fun με μεξικάνικη αλεγκρία

Στο cozy bar restaurant του Χαλανδρίου η φινετσάτη μεξικάνικη κουζίνα του Γιάννη Λουκάκου συναντά τα ιδιαίτερα κοκτέιλ και τα happy vibes σε μια ξεχωριστή πρόταση γιορτινής εξόδου.

comal

Το νεοσύστατο Comal στην πλατεία Ελευθερωτών στο Χαλάνδρι είναι το τέταρτο κατά σειρά εστιατόριο του καταξιωμένου σεφ Γιάννη Λουκάκου (Ψωμί & Αλάτι, Alio, Alio Pizzeria). Στον προσεγμένο χώρο του Comal το ποιοτικό μεξικάνικο φαγητό συναντά μια curated λίστα ποτών και κοκτέιλ ενώ η funky μουσική έρχεται να συμπληρώσει μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης, ποτού αλλά και διασκέδασης.  

Comal

 Η cozy ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της σχεδιαστικής δεινότητας του σχεδιαστή Χάρη Λουρίδα, μας μεταφέρει στο Μεξικό παίζοντας με τα ζεστά χρώματα, τον φωτισμό, τα patterns και τα textures των υλικών όπως το μωσαϊκό, το μασίφ ξύλο και την τεχνητή μαύρη πέτρα που προσιδιάζει στις ηφαιστειογενείς περιοχές του Μεξικό.

Comal

 Άλλωστε η ουσία της φιλοσοφίας του Comal είναι η έμπνευση από το Μεξικό. Το παραδοσιακό σκεύος Comal, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή των τορτίγιας χαρίζει το όνομά του στο ομώνυμο Bar-Restaurant.  Αποφεύγοντας τόσο τα διακοσμητικά κλισέ όσο και την συνηθισμένη tex-mex γευστική κατεύθυνση μας χαρίζει μια αυθεντικά νόστιμη εμπειρία εμπνευσμένη απο Μεξικάνικο fare με φινέτσα αλλά και παρεΐστικη διάθεση για μοίρασμα. Στο μενού, που εναλλάσσεται μεταξύ κλασικών και "πειραγμένων” επιλογών θα βρείτε σαλάτες, ωμά, ζεστά ορεκτικά, do it yourself tacos, καθώς και ζουμερές επιλογές απο τη robata. Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά τη caesar με μαρουλι baby gem που έχει καψαλιστει στη robata, τα tacos με μελιτζάνα και  mole από αμύγδαλο, το ζουμερό καλαμάρι με salsa macha, το χοιρινό carnitas που λιώνει στο στόμα καθώς συνδυάζεται με τις λαχταριστές σάλτσες που ξυπνούν τον ουρανίσκο. 

Comal

Είτε επιλέξετε μια θέση στο όμορφο bar είτε βρεθείτε σε ένα από τα λίγα τραπέζια, μην αμελήσετε να ολοκληρώσετε τη γευστική σας εμπειρία στο Comal με κάποιο από τα εμπνευσμένα κοκτειλ που επιμελήθηκε η ομάδα του The bar in front of the bar (BART) τα οποία συμπληρώνουν αρμονικά το menu. Η βασίλισσα margarita σας περιμένει να την απολαύσετε σε εξαιρετικές κλασικές και μη εκδοχές, ενώ με αντίστοιχο τρόπο φιγουράρει δίπλα της η τσαχπίνα paloma καθώς και άλλα θεματικά κοκτειλ όπως το pico de gallo εμπνευσμένο από την κλασική salsa ή το mexican east side.

Καλό φαγητό, ιδιαίτερα cocktails, fun ατμόσφαιρα και ανεβαστική μουσική - συχνά και από guest DJs  - συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου με στόχο την ποιοτική διασκέδαση. Καθώς η πόλη φοράει σιγά σιγά τα γιορτινά της και όλοι αναζητούμε προτάσεις που συνδυάζουν καλό φαγητό, ποτό και διασκέδαση το Bar-Restaurant Comal αξίζει να μπει στο ραντάρ σας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Comal

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.