"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Manouka

Στο ιστορικό τρίγωνο, το ατμοσφαιρικό "Manouka" είναι από τα εστιατόρια που η χειμερινή σεζόν βρίσκει με ενδιαφέροντα δημιουργικά πλάνα σε εξέλιξη αλλά και στα σκαριά. Ανεβαίνοντας στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia", στην κομψή μακρόστενη σάλα του προσεγμένου wine restau του Μάνου Στρατάκη, το βλέμμα στρέφεται αυτόματα σχεδόν στο κοντινό πλάνο του φωτισμένου Ιερού Βράχου που φιγουράρει σε περίοπτη θέση πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες. Χαμηλός ζεστός φωτισμός, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα σε λιτές γραμμές, μπάρα με βάσεις ποτηριών οροφής και επιλεγμένα spirits είναι η πρώτη εικόνα μπαίνοντας ενώ μια neon κόκκινη φωτεινή επιγραφή με την επωνυμία του εστιατορίου "κρύβεται" στο βάθος. Το μοτίβο της Ακρόπολης είναι εντυπωσιακό και το στυλ του μαγαζιού ιδανικό για χαλαρό κοκτέιλ στη μπάρα, ρομαντζάδα ή ένα πιο προσεγμένο after office γεύμα, φιλικό ή επαγγελματικό. 

Το γευστικό κεφάλαιο επιμελείται ο σεφ Ευστάθιος Χρηστίδης με δύο διαφορετικά μενού μοντέρνας γαλανόλευκης προσέγγισης, τα οποία σερβίρουν μεσημέρι και βράδυ αντίστοιχα. Δοκίμασα, πριν την πρεμιέρα του στις 6 Δεκεμβρίου, ένα από τα δύο νέα βραδινά μενού γευσιγνωσίας που συμπυκνώνουν το μαγειρικό σκεπτικό του Χρηστίδη. Στο 8 σταδίων μενού, στα πρώτα πιάτα ξεχωρίζουν η σαλάτα με λεπτές φέτες μαριναρισμένου παντζαριού, Crème de Napoléon και πράσινο μήλο, με το αψύ τυρί που κοντράρει τη γλυκόξινη σάρκα του μήλου και η σπανακόπιτα, αναπόσπαστο σχεδόν κομμάτι των μενού με ελληνική χροιά, που έφτασε σε μορφή καλοφτιαγμένης τάρτας συνοδεία μους φέτας με νότες wasabi και arty τουίλ σε σχήμα φύλου. Το ιαπωνικό αυτό άρτυμα αποσκοπεί στο "καθάρισμα" του ουρανίσκου, όπως μου επισήμανε ο σεφ, και ομολογώ ότι με προβλημάτισε προ της δοκιμής. Το δεμένο με πουρέ κολοκύθας κριθαράκι, με άλμη φέτας, φραμπουάζ και καραβίδες είχε comfort νοστιμιά με τα υλικά να κουμπώνουν στο παζλ ενός πλήρους γευστικά πιάτου. Umami η σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά παναρισμένη με buttermilk και panko, με φίνα κρέμα μετσοβόνε ενώ το πιάτο "κρέας-τυρί-ψωμί" με μοσχαρίσιο φιλέτο, σάλτσα "κοκκινιστού", κρέμα κατσικίσιου τυριού και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, είναι δείγμα των αστικών μαγειρικών αναμνήσεων του σεφ. Το pre-dessert με βουτυράτο φρυγανισμένο τσουρέκι, κρέμα λευκή σοκολάτας και μαχλέπι ήταν επίλογος της ίδιας, οικείας λογικής. Στο παιχνίδι μπαίνουν δυνατά τα κρασιά από μια κάβα με 100 και πλέον ελληνικές ετικέτες αλλά και κοκτέιλ με την επιμέλεια του mixologist Γιάννη Πισσά.

(+) Η λίστα των κρασιών και οι εύστοχοι συνδυασμοί τους με τα πιάτα.
(-) Η μοντέρνας λογικής μηλόπιτα επιδέχεται βελτιώσεις για να αποδοθεί η "ζεστασιά" του χαρακτήρα της κλασικής βερσιόν.

Τιμές μενού γευσιγνωσίας: 70€, 90€ (6 και 8 σταδίων)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια