Το "Brutus Tavern" ξανά κοντά στους meat lovers

Το πολυτελές και ατμοσφαιρικό meat resto μόλις επέστρεψε στο Κολωνάκι με νέες γεύσεις αλλά και τα signature πιάτα που το καθιέρωσαν.

brutus1

Ήταν από τα μαγαζιά που ξεχώρισαν στην κούρσα της δύσκολης περσινής σεζόν το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό steakhouse που δημιούργησε η τριάδα Μωράκης - Μελισσάρης – Κανελλόπουλος στο χώρο του παλιού "Nikkei" στο Κολωνάκι. Αν έψαχνε κανείς τους λόγους της επιτυχίας, πέρα από το κοκαλάκι της νυχτερίδας που αποδεδειγμένα κατέχει η ομάδα του μαγαζιού, θα μπορούσε αφενός να σταθεί στον όμορφο διάκοσμο που συνδυάζει δυνατές δόσεις από κάποια πολυτελή πριβέ λέσχη με ζεστές μπιστρό πινελιές, αφετέρου στις άλλοτε οικείες και άλλοτε εξαντρίκ γεύσεις υπό την επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου που εκτελεί ο στενός του συνεργάτης Στέφανος Ρίζος. 

Οι πιο χαρακτηριστικές από αυτές διατηρούνται και στο ολοκαίνουργιο μενού του "Brutus", το οποίο επέστρεψε μόλις από τη θερινή του ανάπαυλα. Αναφέρομαι σε πιάτα όπως η χαρακτηριστική κρεατόπιτα του μαγαζιού με την τραγανή κρούστα διακοσμημένη με ένα καλλιγραφικό "Β" που σπάνε απολαυστικά μπροστά σου, η αρωματική και ξινούτσικη σαλάτα άγριων μανιταριών που έρχεται "χιονισμένη" με πεκορίνo αλλά και τα αμαρτωλά ζουμερά μικροσκοπικά burger sliders με πολύ καλό κιμά, παλαιωμένο τσένταρ και τρουφάτη μαγιονέζα. 

brutus2

Πλάι τους, σε μια ειδική βραδιά λίγο προτού το μαγαζί ανοίξει τις πόρτες του για φέτος, γευτήκαμε και νέες προτάσεις της κουζίνας. Την αρχή έκανε ένα πρωτότυπο χούμους με κρέμα από αλλαντικό τσορίθο και λάδι βασιλικού, ζωηρό, καπνιστό και φινετσάτο, που τρως μαζί με τραγανή ροδίτικη λαδόπιτα. Αίσθηση καπνού είχαν ακόμα τα ρολά καμένης μελιτζάνας που ακολούθησαν, σε ένα ενδιαφέρον umami-σιο πάντρεμα με κρέμα κουκουναριού, σουσάμι και miso. Ένα πικάντικο λουκάνικο από olive fed χοιρινό, πάλι, εμπνέει την κουζίνα για μια ευφάνταστη "λουκανικόπιτα" που ακουμπά πάνω σε διπλή σάλτσα από πορτοκάλι και espresso με εσπεριδοειδή. Οι εντάσεις του πιάτου δουλεύουν όμορφα, όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο για το ταρτάρ μοσχαριού που συνοδεύεται από κρέμα καμένου πράσου, πολύ αιχμηρή και μονοδιάστατη. 

brutus3

Περνώντας στα κύρια, σταθήκαμε στο από πέρσι best seller κοτόπουλο με την πληθωρική νοστιμιά τρούφας, φουαγκρά και σος Αlbufera, και χαρήκαμε δεόντως τη βαθιά κρεατένια νοστιμιά μιας ισπανικής côte de bœuf από Black Angus που ήρθε με το λιπάκι της κολακευμένο από το σωστό ψήσιμο. Εντελώς ανανεωμένος ο γλυκός επίλογος, έφερε στο τραπέζι citrus cake σε στρώσεις με κομψή σος εσπεριδοειδών και τάρτα σοκολάτας με πλούσια γεύση και δροσερό παγωτό κανέλας. 

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 2107240453, τιμή: € 65 - 80 

( + ) Ωραία ατμόσφαιρα, επαγγελματικό σέρβις και φροντισμένη λίστα κρασιών με ετικέτες ελληνικές και νεοκοσμίτικες.

( - ) Ανάμεσα στα πολλά και διαφορετικά συνοδευτικά των κρεάτων, τα mac’n’cheese θα στέκονταν καλύτερα με ένα πιο ζωηρό και μαστιχωτό τυρί.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Brutus Tavern

Λεβέντη 3, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.