"In Galera": ένα μισελενάτο εστιατόριο σε φυλακή στο Μιλάνο

Ψυχή και δημιουργός αυτού του ξεχωριστού πρότζεκτ συμπερίληψης και βιωσιμότητας είναι η Silvia Polleri.

In Galera

Ακούγεται απίστευτο και όμως ανάμεσα στα προτεινόμενα ιταλικά εστιατόρια από τον Οδηγό Michelin βρίσκεται στις φυλακές του Bollate στο Μιλάνο. Ψυχή και δημιουργός αυτού του ξεχωριστού πρότζεκτ συμπερίληψης και βιωσιμότητας είναι η Silvia Polleri. H ίδια ήταν ιδιοκτήτρια φημισμένου catering στο Μιλάνο όταν ο διευθυντής των φυλακών του Bollate της ζήτησε να αναλάβει τη σίτιση μέσα στις φυλακές.

In Galera

Ήταν μεγάλη πρόκληση για τη δυναμική Silvia, η οποία είναι και πρόεδρος του οργανισμού ABC La Sapienza in Tavola. Κατάφερε να βρει σπουδαίους σπόνσορες, όπως η PWC (PricewaterhouseCoopers), και ντόπιους αρχιτέκτονες που τη βοήθησαν στην υλοποίηση του σχεδίου της να δημιουργήσει το πρώτο εστιατόριο σε φυλακή στον κόσμο. Ένα σπουδαίο έργο εκπαίδευσης των κρατουμένων και επανένταξη τους στις επιχειρήσεις και την κοινωνία, καθώς προσθέτουν στο βιογραφικό τους και hospitality diploma.

In Galera

Όπως μας εκμυστηρεύτηκε η Silvia είναι ενθουσιασμένη από την αγάπη που έδειξαν οι κρατούμενοι για τη μαγειρική, τα αρώματα, την προετοιμασία των πιάτων αλλά και από την κατά πρόσωπο επαφή τους με τους πελάτες,την οποία θεωρούσε μεγάλο στοίχημα. Οι κρατούμενοι εργάζονται σε συνεργασία με επαγγελματία σεφ και maître με στόχο να οικειοποιηθούν εκ νέου ή να μάθουν την κουλτούρα της εργασίας, φέρνοντάς τους σε σχέση με την αγορά, τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία των πολιτών.

In Galera

Για αυτό το δύσκολο και σπουδαίο έργο της η Silvia Polleri βραβεύτηκε, φέτος τον Οκτώβριο από τα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα τελετής το Βατικανό. Στα βραβεία τιμώνται άνθρωποι από όλο τον κόσμο που διαπρέπουν για το έργο τους σε διάφορους τομείς.

In Galera

Το εστιατόριο λειτουργεί σε έναν μοντέρνο, λιτό και φωτεινό χώρο, μεσημέρι και βράδυ με πλούσιο μενού με εποχικά προϊόντα συνοδευόμενο από μια καλή λίστα κρασιών. Στον τοίχο το βλέμμα τραβούν πίνακες από διάσημες ταινίες που έχουν σχέση με τις φυλακές. Ο σεφ που είχε φοιτήσει στη σχολή του Gualtiero Marchesi ετοιμάζει ενδιαφέροντα και φινετσάτα πιάτα, spaghetti χειροποίητα, εξαιρετικά garganelli με σάλτσα σαμπαγιόν και σαφραν.

In Galera

Highlight το mahammara, τυπικό πιάτο από το Αλέπο (Χαλέπι) της Συρίας, κρέμα από πιπεριές με καρύδια, κρουτόν και φιλέτα γαύρου με βούτυρο από lemongrass. Εντυπωσιακή η πιατέλα με τα θαλασσινά, που περιλαμβάνει γυαλιστερές, μικρό χταποδάκι και γαρίδες. Νοστιμότατα τα γλυκά cannoli από ανανά γεμισμένα με ρικότα από αμύγδαλα και κόκκινα φρούτα του δάσους και η βελούδινη μους σοκολάτας με τζελ μέντας. Μια μοναδική, γαστρονομική και όχι μόνο, εμπειρία που εξιτάρει τον ουρανίσκο αλλά και το μυαλό και την ψυχή

In Galera

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!