To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienda με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

Cinco de Mayo © Λεωνίδας Τούμπανος

Σταθερή αξία στις γευστικές τάσεις τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, η μεξικάνικη κουζίνα, που φαίνεται να κερδίζει έδαφος και οι αφίξεις στον ethnic χάρτη της πρωτεύουσας το επιβεβαιώνουν. Το "Cinco de Mayo", που άνοιξαν πριν από τρεις μόλις εβδομάδες οι Δημήτρης Κίμωνας, Ανδρέας Γόγολος και ο Τάσος Δημητριάδης στην πολυσύχναστη Δεκελείας, πατά στην πολύχρωμη παλέτα της πόλης του Μεξικού με καμβά την πικάντικη γευστική της προσωπικότητα και διακριτικές πινελιέςαπότην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής. 

Cinco de Mayo 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο χώρος, που επιμελήθηκε η διακοσμήτρια Μαριάννα Τσαγλή, είναι αλέγκρος, με τοίχους σε έντονο πορτοκαλί, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα με κυρίαρχα χρώματα το πετρόλ και το κόκκινο, ψάθινα κρεμαστά φωτιστικά που θυμίζουν εξοχική κατοικία και έναν μεγάλο καναπέ με πολύχρωμα μοτίβα, που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες παρέες σε ατμόσφαιρα "to know us better". Η μεγάλη ξύλινη μπάρα βαμμένη σε βαθύ κόκκινο, με ψάθινες λεπτομέρειες στη βάση είναι ωραίο πόστο για φαγητό όπως και το δεύτερο επίπεδο, με ατού την ανοιχτή κουζίνα και τη θέα της περαντζάδας. Η ατμόσφαιρα ζεστή κι ευχάριστη, με ωραίες "σπιτικές" λεπτομέρειες όπως το κεντητό που κρέμεται στον τοίχο στο βάθος αλλά και πιο μοντέρνες, όπως η neon ταμπέλα με το όνομα του μαγαζιού, να κάνουν τη διαφορά. Στα τραπέζια του δε, συναντάς από σεφ που περνούν ξεκούραστα το ρεπό τους με την οικογένεια, μέχρι παρέες νέων που έρχονται για να γιορτάσουν κάποια ξεχωριστή στιγμή ή απλά, να περάσουν καλά.

Διαβάστε Επίσης

Cinco de Mayo 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μενού που επιμελείται ο σεφ Θανάσης Τριχιάς, είναι περιεκτικό, με ενδιαφέρουσες επιλογές σε tacos, burritos, nachos, quesadillas, chimichangas, fajitas και μερικά κυρίως με πρωταγωνιστή το κρέας, που σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος. Υπάρχουν ωστόσο και vegetarian προτάσεις ενώ είναι ευέλικτοι στην μετατροπή κάποιων πιάτων σε vegan ή vegetarian όπου βέβαια είναι εφικτό. Στα συν το ότι οι πίτες και τα nachos είναι χειροποίητα, όπως επίσης και το ότι όσα δοκίμασα στο σύνολό τους διατηρούσαν τις γευστικές ισορροπίες και το πικάντικο στοιχείο σε ήπια επίπεδα. Από nachos, τα "carne y queso" με chili con carne, mix τυριών, sour cream και γουακαμόλε είναι νόστιμο ξεκίνημα αλλά δύσκολο να φαγωθούν με το χέρι αφού περιχύνονται με τις σάλτσες ενώ από tacos, απολαυστικά τα "birria queso" με σιγομαγειρεμένο χοιρινό συνοδευόμενα από ελαφρύ κονσομέ που "σπάει" την ελαφριά αψάδα τους. Τα "tacos con camarones" όμως με γαρίδα tempura, αρωματική μαγιονέζα, ραντίτσιο και αβοκάντο θα είχαν περισσότερο ενδιαφέρον χωρίς το ραντίτσιο αφού η πικράδα του κάλυπτε όλες τις γεύσεις. Η "chimichanga de carne", τηγανισμένη τορτίγια με μοσχαρίσια φιλετάκια και πολύχρωμες πιπεριές, είναι χορταστική όπως και η πληθωρική "Carnita de  puerco", από τα burritos, με χοιρινό, pico de gallo και mix τυριών. Από κυρίως, τα μαριναρισμένα χοιρινά παϊδάκια με χειροποίητη σάλτσα BBQ και κυδωνάτες πατάτες με τραγανή κρούστα, "τραβάνε" κοκτέιλ όπως το "La Brujita" που συνδυάζει το καπνιστό άρωμα του Mezcal με τεκίλα, λικέρ μαστίχα, λάιμ και grapefruit. Κρατήστε λίγο χώρο για τα churros με σάλτσα σοκολάτα και καραμέλα.

(+) Οι γενναιόδωρες μερίδες, οι εντάσεις και η ισορροπημένη αψάδα στα πιάτα 
(-) Το σερβίρισμα της "Carnita de Puerco", που είναι νόστιμη μεν, δύσκολη στο κόψιμο δε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.