Για tapas και εκλεκτές κοπές στο "Lefkes on the side"

Το γαστρονομικό concept του Τάσου Ντούμα, δίπλα από το εστιατόριο «Λεύκες» στο Γαλάτσι, συνεχίζει να εξελίσσεται επισφραγίζοντας τη διαχρονική του επιτυχία με συνεχείς ανανεώσεις που αναβαθμίζουν σημαντικά την εμπειρία ενός «all day».

Lefkes on the side © Λεωνίδας Τούμπανος

Το ατμοσφαιρικό σκηνικό του "Lefkes on the side", με την τροπική εσάνς, τα καλαμωτά κρεμαστά φωτιστικά και το ευμέγεθες μοναστηριακό τραπέζι εντός, είναι από τους χώρους που επισκέπτομαι με προσδοκίες γνωρίζοντας το ανήσυχο σκεπτικό του σεφ-ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα, ενός ανθρώπου που επενδύει σοβαρά στη γεύση. Η συνταγή και εδώ πέτυχε, όπως αποδεικνύουν η σταθερά γεμάτη σάλα και η ποικιλομορφία των θαμώνων που το επισκέπτονται για το προσεγμένο brunch, τα κοκτέιλ με "μεζεδάκια" περιωπής, τις μαστόρικα και σοφά αρτυμένες –για δυνατούς παίχτες– κοπές από το in-house κρεοπωλείο, δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα. Λίγο πριν καθίσω, στέκομαι και παρατηρώ την μπριγάδα που δουλεύει ήρεμα και συντονισμένα. Ο κάθε χτύπος της "καρδιάς" του μαγαζιού λέει πολλά για τη συνολική του εικόνα.

Lefkes on the side

Το ψωμί είναι σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας ενός εστιατορίου και ο Ντούμας δηλώνει ότι τα ψωμιά είναι η νέα "τρέλα" του. Φτιαγμένα με προζύμι, ελαφρώς μαστιχωτά, με μεστή γεύση και τραγανή κόρα, έδωσαν πάσα στη σαλάτα "πανδαισία" με baby πρασινάδες, κινόα, τσάτνεϊ ανανά και τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα teriyaki, σερβιρισμένα στη λογική ενός Buddha bowl. Σύντομα αριβάρουν και τα tapas: γεμάτα ένταση πικλαρισμένα μύδια με τσάτνεϊ ανανά και τσίλι, μια ενδιαφέρουσα βερσιόν του vitello tonnato με καπνιστό μοσχάρι που αγκαλιάζει τη νόστιμη αθηναϊκή τόνου, και μαρινάτο γαυράκι ξαπλωμένο σε blinis και απαλή μους λευκού ταραμά, που "τραβάει" τσίπουρο.

lefkes on the side

Οι περισσότερες προτάσεις του μενού σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος, όπως τα "donuts Trump", μικρά "donuts" "μαδημένου" χοιρινού ραγού, με κρούστα από πάνκο, που συνοδεύονται με μια έντονα γλυκοπικάντικη σάλτσα BBQ, σύλληψη με γερή δόση χιούμορ. Μοιραστείτε με την παρέα τα αφράτα baos με γεμίσεις ασιατικής έμπνευσης, αλλά και τα "tacos cordero" με "μαδημένο" αρνάκι, μαριναρισμένα ντοματίνια, γουακαμόλε και σάλτσα verde, που θα τακιμιάσουν με "sangria lychee", ένα ωραίο μιξάζ από μαύρο ρούμι, λευκό κρασί και πιπέρι από την κάρτα των κοκτέιλ. Σταθερή αξία, η flea market εντός του μαγαζιού, όπου φιλοξενείται μια γκάμα σκευών μοντέρνας αισθητικής, που αξίζει να τους δώσετε μια θέση στην προσωπική σας συλλογή. 

(+) Το σωστό ψήσιμο στις κοπές και η γευστική συνοδεία τους.
(-) Το ελάχιστα πιο ζουμερό αρνάκι στα τάκος.

Περισσότερες πληροφορίες

Lefkes On The Side

Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.