"Mira Μe Athens": Γεύμα με μεσογειακό ταμπεραμέντο και θέα στο πιάτο

Χάρη στο αχτύπητο μιξάζ θέα-γεύση-χαλαρή ατμόσφαιρα, το ομώνυμο rooftop του boutique hotel «Mira Me» είναι μια αξιόλογη open air πρόταση που προσφέρει ποιοτική απόδραση στην καρδιά της πόλης

Mira Me Athens

Ανανεωμένο υποδέχτηκε το φετινό καλοκαίρι το "Mira Me", με νέο γευστικό προφίλ, μίνιμαλ ατμοσφαιρική σάλα και την Ακρόπολη σε σταθερά επαναλαμβανόμενα κοντινά πλάνα να φιγουράρει στη φωτεινή μαρκίζα της πόλης. Ανεβαίνοντας στο rooftop του ξενοδοχείου, η θερμή αλλά όχι επιτηδευμένη υποδοχή κουμπώνει με το easy going περιβάλλον του εστιατορίου και η μπάρα στο βάθος δίνει το "παρών" προσκαλώντας σε διακριτικά να "την κοιτάξεις" ("Mira Me" σημαίνει "κοίτα με"). Έτσι, διεκδικεί τη δική της μερίδα του λέοντος στη συνολική εμπειρία, είτε ως pairing με το φαγητό είτε ως solo act σε άλλη επίσκεψη.

Mira Me

Το μενού που προτείνει ο σεφ Άρης Ρούσος είναι μια μίξη ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με ασιατικές επιρροές. Την ενδιαφέρουσα αισθητική και γευστική βάση των πιάτων υποστηρίζει ο ταλαντούχος Γρηγόρης Μπονιάκος, ο οποίος ως επικεφαλής σεφ φροντίζει για την επιλογή καλών πρώτων υλών αλλά και για τη σωστή διαχείρισή τους. Στο ξεκίνημα η φοκάτσια με δεντρολίβανο, βούτυρο από κατσικίσιο γάλα και ελαιόλαδο δίνει ωραία πάσα στο τεχνικά άρτιο μοσχαρίσιο ταρτάρ με παγωτό μουστάρδα και σινάπι, που χρειάζεται όμως μια επανεξέταση από τον σεφ, καθώς του λείπει η ένταση που θα το κάνει πιο ενδιαφέρον. Τα ντελικάτα χειροποίητα dumplings με αφράτη ζύμη, νόστιμη γέμιση με ψάρι ημέρας και umami αρωματικό ζωμό είναι ενδεικτικά τεχνικής αρτιότητας.

Στα "οπωσδήποτε" της επίσκεψης στο "Mira Me", η φινετσάτη σαλάτα με λάχανο σαβόι, σελινόριζα, beurre blanc και τηγανιτό τραχανά, που ως τελικό αποτέλεσμα δεν θυμίζει σαλάτα και μπορεί να σερβιριστεί άνετα ως ελαφρύ κυρίως. Θα επέστρεφα για το μυλοκόπι φρικασέ με απαλό πουρέ σελινόριζας και λάχανο πακ τσόι, που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστή του πιάτου χωρίς φλύαρα παρελκόμενα και το αντίστοιχης λογικής λιγκουίνι με χτένια και αχινό, το μοναδικό πιάτο ζυμαρικών του σφιχτού αλλά περιεκτικού καταλόγου. Τα γλυκά που υπογράφει ο pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης γράφουν έναν επίλογο με άποψη, με highlights όπως η κρέμα λεμονιού με ελβετική μαρέγκα και ζελέ βασιλικού και οι υφές σοκολάτας, marshmallow και παγωτό βατόμουρο ενώ δυνατό χαρτί που συμπληρώνει την εμπειρία είναι και η λίστα των κρασιών που επιμελείται ο βραβευμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης.

(+) Οι καθαρές γεύσεις χωρίς φλύαρα συνοδευτικά.
(-) O τηγανιτός τραχανάς, παρότι ιδιαίτερη προσθήκη στη σαλάτα, δεν της προσφέρει κάτι γευστικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Mira Me Athens

Ερμού 118, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.