''Mexha'': Μεξικάνικο, κι όμως ελαφρύ!

Πιάτα που προσαρμόζονται σε όλες τις προτημίσεις μέσα σε έναν ποπ αισθητικά χώρο.

Mexha

Για το gastrobar "Mexha" στο Μαρούσι, το πιο γοητευτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα είναι να ξεφύγεις από τις ταμπέλες. Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, ο σεφ Χάρης Βέντης δημιουργεί νόστιμα, ελαφριά και υγιεινά πιάτα, βασισμένα στην ιδιοσυγκρασιακή και ενίοτε hot μεξικάνικη κουζίνα. Ακόμη και ο ποπ χώρος με τις ινσταγκραμικές διακοσμητικές πινελιές δεν θυμίζει χασιέντα, αλλά παραπέμπει σε ένα fun περιβάλλον που φιλοξενεί πολύ συχνά και ανατρεπτικά live.

Mexha

Με τα tacos να πρωταγωνιστούν, θα απολαύσετε ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπου αναδεικνύεται η φρεσκάδα των πρώτων υλών. Must try το χειροποίητο chorizo με πάστα achiote και τεκίλα. Εξαιρετικό και καθόλου λαδοπιωμένο το chimichanga, ένα παναρισμένο burrito με μοσχάρι, cheddar, sour cream και λαχανικά – και κάπως έτσι ένα θεωρητικά πληθωρικό πιάτο παραμένει ευγενικό με το στομάχι.

Mexha

Στις συναφείς απολαύσεις, η λίστα των κοκτέιλ του Νίκου Δεληβοριά παρουσιάζει μια σειρά από μείξεις με επίκεντρο την τεκίλα, που θα συνοδεύσουν τις ξεχωριστές γεύσεις της λατινοαμερικάνικης χώρας ή το αντίστροφο. Από τις signature προτάσεις ξεχωρίζει η Sinaloa που "χτίζεται" με τεκίλα, μεσκάλ, μαρμελάδα αβοκάντο αρωματισμένη με λάιμ και χαλαπένιος, όπως και το υποδειγματικό Mexican Mai Tai που χάρη στο καπνιστό, γλυκόξινο προφίλ του είναι εξαιρετικά ευκολόπιοτο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Mexha

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.