Μεσογειακός κοσμοπολιτισμός στο "Bianco" της Μήλου

Το εστιατόριο του all suites ξενοδοχείου White Coast, δυο βήματα από το εμβληματικό Σαρακήνικο, συνδυάζει θεαματικά ηλιοβασιλέματα με απολαυστικές βόλτες στην κοσμοπολίτικη πλευρά της μεσογειακής γεύσης.

Bianco White Coast Μήλος

Ένα βαθύ αίσθημα αποσύνδεσης σε αγκαλιάζει όταν μπαίνεις στους χώρους του all suites ξενοδοχείου "White Coast" της Μήλου. Η απόμερη τοποθεσία του, μέσα σ’ ένα σχεδόν κάτασπρο σκηνικό άγριας φυσικής γοητείας, το κάνει να μοιάζει με την τελική πίστα κάποιας περιπέτειας του James Bond, κάπου στα βάθη μιας σεληνιακής εσχατιάς, που τυγχάνει να βρέχεται απ’ την αφράτη θάλασσα του Αιγαίου.

Bianco White Coast Μήλος

Στην πραγματικότητα, το νεότερο πεντάστερο κατάλυμα του ηφαιστειογενούς αυτού θαύματος που είναι η Μήλος, δεν απέχει παρά μερικά λεπτά απ’ τον Αδάμαντα, το κεντρικό λιμάνι του νησιού, με hotspots όπως η ρομαντική βεράντα της Πλάκας ή τα γραφικά στενάκια της Τρυπητής να βρίσκονται μερικές γκαζιές απόσταση. Για όποιον, βέβαια, καταφέρει να ξεφύγει απ’ το πλέγμα ανακουφιστικής χαλάρωσης που γνέθουν η μινιμαλιστική αισθητική κι η σχεδιαστική στιβαρότητα ενός ξενοδοχείου, που, μαζί με την αίσθηση ιδιωτικότητας που παρέχουν τα δωμάτια με τις prive πισίνες του, έχει για κύριο χαρακτηριστικό την ικανότητά του να φέρνει σε άμεση επαφή τον επισκέπτη του με την εσωτερική αύρα γαλήνης κι αποφόρτισης που εκπέμπει αυτό το νησί.

Διαβάστε Επίσης

Αυτήν την αίσθηση συντονισμού με τις αρχέγονες συχνότητες της Μήλου προσφέρει για πρώτο πιάτο και το εστιατόριο "Bianco", που απλώνει τη boho minimal σάλα του στο σικάτο poolside του ξενοδοχείου, με θέα την άγρια ακτογραμμή του Μύτακα, αλλά και το πυρωμένο ηλιοβασίλεμα του νησιού. Εκεί, εκτός απ’ το κομψό πρωινό, βασισμένο σε τοπικά προϊόντα και εξειδικευμένους παραγωγούς, αλλά και μια all day κάρτα με μεσογειακές fine comfort επιλογές όπως η αθηναϊκή με ψάρι ημέρας και μαγιονέζα ταραμά, ή τα linguini με ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, σερβίρεται και η πιθανά πιο δουλεμένη dinner εμπειρία ολόκληρου του νησιού.

Γιάννης Λιόκας Bianco White Coast Μήλος

Την κάρτα επιμελείται ο Γιάννης Λιόκας, executive chef του "White Coast" και γνωστός μας από το κηφισιώτικο "Monzu" μεταξύ άλλων, ξεδιπλώνοντας μια λίστα προτάσεων με κοσμοπολίτικη άποψη κι έντονες μεσογειακές και ιταλικές αναφορές, αλλά στέρεο και το ελληνικό στοιχείο, που εκφράζεται τόσο μέσα από την επιλογή των υλικών, όσο και τις γευστικές αφετηρίες των πιάτων. Έτσι, με τον Σπύρο Μαυρονάσο ως chef de cuisine, το χταποδάκι - φάβα προικίζεται εδώ με την απολαυστική κρούστα που χαρίζει στο θαλασσινό το σοτάρισμά του σε καραμελωμένη σόγια, ενώ η φάβα που έρχεται πλουτισμένη με σκορδάτη ένταση, έχει για γευστικό υπασπιστή ένα κενέλ από κρέμα ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης, που κατακλύζει το στόμα με φρουτένια γλύκα και καλοκαιρινή δροσιά.

Bianco White Coast Μήλος

Αντίστοιχα, το μαγιάτικο γίνεται αφράτο ταρτάρ με τη δροσιά του πεπονιού να κοντράρει ωραία την αψάδα του σιναπόσπορου που πρωταγωνιστεί στη μαρινάδα, ενώ η σφυρίδα, ψημένη σε ζυμάρι, προσφέρει χυμώδη μπουκιά, παρ’ ότι αδικείται απ’ τις επιθετικές εντάσεις των πικλαρισμένων βλήτων που έρχονται μαζί με υφές αγκινάρας στο πιάτο. Ο δε ελληνικός μαύρος χοίρος, ένα απ’ τα αγαπημένα υλικά του Λιόκα κι όχι άδικα, κερδίζει βάθος και ένταση από την έξυπνη προσθήκη καραμελωμένου guanciale πλάι στις δροσερές ανάσες των πουρέδων από καρότο και βερίκοκο, συνθέτοντας ένα πιάτο που, με λίγο πιο προσεκτική δουλειά στο καραμέλωμα του κρέατος, θα έλαμπε ακόμη περισσότερο.

+ Τη νοστιμιά του μενού σιγοντάρουν ευρηματικά cocktails με τοπικές αναφορές, ενώ η καλοδουλεμένη ελληνοκεντρική κάρτα κρασιών αναμένεται να γίνει ακόμη πιο συναρπαστική, με την επέκταση της κάβας που προγραμματίζεται ήδη.

- Η επανάληψη παρασκευών σε διάφορα πιάτα του μενού, προδίδει εγκράτεια που περιορίζει τη δημιουργική φόρα της κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.