Local Gourmet Festival 2022 στο νησί των Ιπποτών

Πέντε γαστρονομικά μυαλά καταξιωμένων Ελλήνων σεφ θα δώσουν το «παρών» στην ανοιχτή κουζίνα του χρυσοσκουφάτου «Noble Gourmet Restaurant»» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στη Ρόδο στο πλαίσιο της 4ης βερσιόν του Local Gourmet Festival.

Noble

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο "Noble" του ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa" διοργανώνει και φέτος, από 25 έως 28 Ιουλίου, το φεστιβάλ όπου ενδιαφέρουσες συμπράξεις της μπριγάδας του εστιατορίου με καταξιωμένους Έλληνες σεφ φωτίζουν την τοπική αλλά και εθνική μας κουζίνα.

Προσκεκλημένοι και φέτος είναι πέντε αξιόλογοι Έλληνες σεφ με δυνατή γαστρονομική πέννα που θα συνυπάρξουν με την ομάδα του "Noble" δημιουργώντας ειδικά μενού γευσιγνωσίας με σημείο αναφοράς το ελληνικό τερουάρ. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης κάθε προσκεκλημένος θα παρουσιάσει τρία πιάτα σύγχρονου ελληνικού προφίλ σε ένα μενού 6 σταδίων, με την έτερη τριάδα να συμπληρώνουν ροδίτικες γεύσεις υπό την καθοδήγηση των οικοδεσποτών (Γιώργος Τρουμούχης, Executive chef του Elysium Resort & Spa και Σπύρος Κουγιός, Head chef του Noble).

Διαβάστε Επίσης

Το φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 25 Ιουλίου με προσκεκλημένο τον Άγγελο Λάντο, chef de cuisine στη χρυσοσκουφάτη και βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin "Σπονδή", τον οποίο θα συνοδεύσει ο διακεκριμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης. Το κυρίως πιάτο του μενού είναι μια μους σφυρίδας με ξινολάπαθο και βότανα, ενώ η ομάδα του Noble αντίστοιχα θα παρουσιάσει έναν αστακό με καβουρμά, μελισόχορτο και άλυσο. Τη σκυτάλη παίρνει την επόμενη μέρα o Παναγιώτης Γιακαλής, executive chef στο επίσης χρυσοσκουφάτο "Patio" του ξενοδοχείου "Margi" στην Αθήνα, προτείνοντας μπακαλιάρο με κρούστα λιαστής ντομάτας, αυγολέμονο από μάραθο, αλμύρα και αγκινάρες, ενώ ο Τρουμούχης με τον Κουγιό ζωντανεύουν μνήμες από την τελετουργία συλλογής ροδίτικων μανιταριών προσφέροντας αλιά με κουκουμάρια, βοδινό και γάρο Wagyu Α5, μανίτες και φασκόμηλο. Στις 27 Ιουλίου ακολουθεί ο Πάνος Δήμου, chef έρευνας και ανάπτυξης στο τριάστερο "El Celler de Can Roca" στη Χιρόνα της Ισπανίας, ο οποίος θα συνθέσει μια "Καλοκαιρινή Αναρχία” σε ένα πιάτο αρνιού που θα φτιάξει στη "nose to tale" λογική. Η ροδίτικη αντιπρόταση εδώ θα είναι ένας σαλμός, σαν αυτούς που έβρισκες στο "παραθύρι" των παλιών ροδίτικων σπιτιών με κολιό σε σάλτσα "σύβραση", σφαίρα ταραμά και μαύρα κλαδιά από μυρωδικά. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με καλεσμένο τον Τάσο Στεφάτο, Εxecutive chef στα χρυσοσκουφάτα "Petra" και "Elements" του ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia της Σαντορίνης. Ο Στεφάτος παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό του πιάτο, το λευκαδίτικο σοφιγάδο, εν είδει "γράμματος από το Ιόνιο” ενώ η αντιπρόταση της ομάδας του Noble είναι μια μετεξέλιξη της ροδίτικης κουλούμπρας με φαγκρί ψημένο σε φύκι Kombu, γαλάκτωμα ασκινού με χαβιάρι οσιέτρα, αγκινάρες και σταφύλι με αντζούγια. Το line-up είναι και φέτος δυνατό οπότε λόγω περιορισμένων θέσεων πρέπει να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας. 

www.localgourmetfestival.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια