''Ε/Γ ταξιδεύοντας & Ε/Γ ταξιδεύοντας βόρεια'': Προορισμός για εκλεκτή ψαροφαγία

Τα φρέσκα υλικά αποτελούν τη βάση για τα δύο αγαπημένα στέκια των θαυμαστών της ψαροφαγίας.

Ε/Γ ταξιεύοντας

Πώς μπορείς να ταξιδεύεις σε καλοκαιρινούς προορισμούς ενώ βρίσκεσαι στην πόλη; Οι γευστικές αναζητήσεις είναι πάντα μια καλή μέθοδος και σ’ αυτό προσφέρονται να βοηθήσουν τα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία, που επιβιβάζουν καθημερινά τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Στα δύο στέκια σε περιμένουν πάντα ολόφρεσκα ψάρια με ό,τι βγάλει καθημερινά ο ψαράς. "Τα αμέσως πιο φρέσκα… κολυμπάνε στη θάλασσα" σου επιβεβαιώνει και το μότο τους, που είναι γραμμένο και στον τοίχο τους ως σφραγίδα εγγύησης φρεσκάδας. Από εκεί, λοιπόν, θα σαλπάρεις με ελληνικές και καλοκαιρινές γεύσεις και καπετάνιο τον consulting chef των εστιατορίων Ιορδάνη Ηλιάδη.  

Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα απλώνεται για ολόκληρο το καλοκαίρι στο πιάτο, με το απαραίτητο ούζο να συμπληρώνει το κάδρο. Ιδανικό ξεκίνημα, οι αντζούγιες Καλλονής επάνω σε ψητές μπρουσκέτες από χαρουπόψωμο με ντομάτα στον τρίφτη, ελαιόλαδο και ρίγανη, αλλά και τα πολύχρωμα ντοματίνια από το οροπέδιο Λασιθίου με αχνιστές γαρίδες, βασιλικό και βινεγκρέτ αρωματισμένη με τσίπουρο από το Κτήμα Μουσών. Από τα κυρίως πρέπει να ενδώσεις στο παραδοσιακό κεμπάπ από σουπιά με πικάντικη σάλτσα και λευκό ταραμά ή στα πεντανόστιμα ρεβύθια Παναγιάς Λήμνου στη γάστρα 
με λεμονοθύμαρο και σαρδέλες ψητές με 
χοντρό αλάτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας...

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.