''Amber Athens'': Προσιτή all-day πολυτέλεια και το καλοκαίρι

Μια μοντέρνα εκδοχή της ελληνικής κουζίνας δημιουργείται στο κέντρο της πόλης.

Amber Athens

Αύρα κομψότητας, feelgood vibes, mainstream μουσικές και ένα θαυμάσια διαμορφωμένο εσωτερικό που τιμά το όνομά του, δηλαδή κεχριμπάρι, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του "Amber Athens", που τραβούν αρχικά το μάτι και το πνεύμα – όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ημι-απολιθωμένο ρετσίνι που, αν το παρατηρήσεις καλύτερα, θα σου αποκαλύψει πολλά περισσότερα. Έτσι, εκεί όπου η Λεωχάρους συναντά την Κολοκοτρώνη, στην καρδιά της πόλης και σε ένα από τα πιο "ζωντανά" σημεία της, θα γευτείς τις δημιουργίες του σεφ Βασίλη Τζίμα, οι οποίες υπηρετούν με τον νοστιμότερο τρόπο τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, με πιάτα όπως η κροκέτα μουσακά, οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού ή η τσιπούρα με το σπανακόρυζο να συγκαταλέγονται δικαιολογημένα στα άχαστα της κάρτας.

Amber Athens

Παράλληλα και συμπληρωματικά, δεν γίνεται να μην τιμήσεις το καθημερινό brunch, από το οποίο τα pancakes-μπουγάτσα έχουν ήδη γίνει best seller. Επιπροσθέτως, το μπαρ λειτουργεί σε εξίσου υψηλές στροφές με προσεγμένα κλασικά ποτά και ευφάνταστα signature cocktails. Αυτά μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε έξω στη ζωηράδα της Αθήνας ή ακόμα και μέσα στην κλιματιζόμενη προσεγμένη σάλα, που θα προσφέρει ανάσες δροσιάς τις δύσκολες μέρες του καύσωνα. Κλείνοντας, δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στην άρτια καταρτισμένη, ευγενική και άμεση ομάδα του σέρβις, η οποία συμβάλλει με τον τρόπο της στην απόλυτη εμπειρία του "Amber".

Περισσότερες πληροφορίες

Amber Athens

Κολοκοτρώνη 38-40 & Λεωχάρους, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.