''Blue Bamboo'': Από τα Πετράλωνα στην Μπανγκόκ

Αυθεντικές γεύσεις Ανατολής σε έναν εξωτικό χώρο.

Blue Bamboo

Σε έναν ανεπιτήδευτα στιλάτο χώρο στη μεζεδοαυτοκρατορία των Πετραλώνων, ο συναρπαστικός γαστρονομικός πλούτος της Ταϊλάνδης βρίσκει τη θέση που του αρμόζει χωρίς εξευρωπαϊσμούς και φιοριτούρες. Από το 2009, το "Blue Bamboo" έχει κατακτήσει, με το wok του, μια ξεκάθαρη ταυτότητα στα αυθεντικά κάρι, με τα αρώματα και τα καρυκεύματα της Ανατολής να προκαλούν γευστικά ταξίδια.

Blue bamboo

Οι πικάντικες σούπες tom συγκινούν με την αλχημική μείξη των υλικών τους, για να δώσουν τη σκυτάλη σε πιο δροσιστικά πιάτα, όπως η δημοφιλέστατη σαλάτα με αβοκάντο, γαρίδες, κόλιαντρο, λάιμ και χειροποίητο φύλλο κρούστας. Ιδανικός συνδυασμός comfort με αναζωογονητικά ντελικάτη παρουσία, ο ψητός σολομός με tamarind sauce και πιπεριές, ενώ δεν γίνεται να προσπεράσεις κάποια από τα πιο νόστιμα pad Thai της πόλης, σε εκδοχές με κοτόπουλο ή γαρίδες. Τα ανεξερεύνητα μονοπάτια της εξωτικής αυτής κουζίνας σιγοντάρουν τα προσεγμένα signature cocktails του καταλόγου και οι uptempo μουσικές επιλογές που δημιουργούν fun ατμόσφαιρα.    

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Bamboo

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.