''Μπεμπέκα'': Μαμαδίστικη κουζίνα σε έναν κήπο όνειρο

Σπάνιες τοπικές συνταγές με μαμαδίστικη φροντίδα.

Bebeka

Μπορεί η "Μπεμπέκα" να μεγαλώνει, όπως άλλωστε και η φήμη της στους καλοφαγάδες της πόλης, διατηρεί όμως αναλλοίωτη τη νοσταλγική αύρα και την αυθεντική σπιτική ελληνική κουζίνα που την καθιέρωσε. Στην παλιά μονοκατοικία του 1908, στα στενά του Χαλανδρίου, με τον ολάνθιστο κήπο με τις πορτοκαλιές, τους βασιλικούς και το πέτρινο φουρνάκι, ο ορισμός της μαμαδίστικης μοντέρνας ταβέρνας βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή.

Bebeka

Ό,τι μαγειρεύει η κυρία Δέσποινα μιλάει στην ψυχή μας, ενώ οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές και διαλεχτές: τα τυριά έρχονται από τη Ρούμελη, το μέλι από την ορεινή Ναυπακτία. Εδώ θα δοκιμάσεις σπάνιες τοπικές συνταγές που δύσκολα βρίσκεις αλλού, όπως γίδα από την Εύβοια κοκκινιστή με παπαρδέλες και σπλήνα γεμιστή με σκόρδο, όπως τη φτιάχνουν στη Μυτιλήνη. Η σαλάτα με φρέσκο καρπούζι, φέτα και φύλλα δυόσμου είναι από μόνη της λόγος για να περιμένουμε το καλοκαίρι, ενώ η χοιρινή μπριζόλα tomahawk από την Εύβοια είναι η απόλυτη κρεατοφαγική λιχουδιά. Μη χάσετε την κρύα καλοκαιρινή σούπα κίτρινης κολοκύθας με τραγανό προσούτο, το φρικασέ μανιταριών, τα τραχανοπιτάκια Σκύρου με φέτα, μέλι και κανέλα και το χειροποίητο μιλφέιγ. Η μαστίχα υποβρύχιο και η σπιτική βυσσινάδα ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα φιλικού καλέσματος από άλλη εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.